Så er foråret her, blomster og træerne står i fuldt flor som glade farvebomber og det er endelig blevet tid til at komme udenfor og begynder at få styr på haven og ikke mindst køkkenhaven.

Det er også nu at kalenderen hurtigt bliver fyldt med mad- og vinfestivaller over det meste af landet. Hver region hylder deres egne specialiteter med en festival eller en sagra, for at fejre lige netop den eller de fødevarer som er karakteristisk for regionen.

En stor begivenhed i april, er også Festa della Liberazione som fejres d. 25. april og er en helligdag hvor alle holder fri og fejrer at landet blev frit efter 2. Verdenskrig.

Begivenheder:

Rom Maraton 02. april Roms traditionelle marathon – Maratona di Roma, som finder sted i marts måned når foråret melder sin ankomst. Et marathon som rigtig fik sin renæssance i 1995, hvor det fik den form som det har den dag i dag.
Hvis du er interesseret, så er der en hjemmeside hvor du kan læse meget mere – Maratona di Roma.
Vinitaly 09. – 12. april En af årets helt store vinmesser Vinitaly løber af stablen i Verona, her mødes vinproducenter, vinforhandlere og mange flere for at smage vine og diskutere vine. Læs mere på Vinitaly
Påske 16. og 17. april Påsken fejres traditionen tro med festivitas, optog, religiøse ritualer samt god mad, og ikke mindst den traditionelle påskekage – Colomba.
Rom’s fødselsdag
21.april Italiens hovedstad fejrer årsdagen for grundlæggelsen tilbage i år 753 før Kristi fødsel.
Festa della Liberazione
25.april En national helligdag i Italien, hvor der fejres at landet blev frit igen efter tyskernes besættelse under 2. Verdenskrig. Dagen fejres over hele landet med politiske taler og optog, koncerter.
Vær opmærksom på at mange butikker, restauranter og offentlige steder som museer holder lukket denne dag.
Vinum Alba 22.-25. april, 29.-30. april samt 1. maj For elskere af italiensk vin, er dette et arrangement som man ikke bør gå glip af. Byen Alba i Piemonte er vært for det årligt tilbagevendende arrangement – Vinum Alba, som er en hyldest til vinene fra området. Her er der mulighed fro at smage på vinene, få en snak med producenten og opleve byen.
Læs mere på Vinum Alba

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*