shadow

August måned er ferietid for italienerne, så i denne måned holder mange virksomheder, butikker og restauranter ferielukket. Mange steder vil det føles som om Italien er gået på halv kraft, og vil virke meget stille. Der er ikke så mange mennesker i de store byer, for i ferien har de travlt med at tage til bjergene eller til stranden, hvor der er køligere temperaturer og mere vind.

Men det er jo ikke ensbetydende med at der ikke sker noget, for der er fortsat mange arrangementer rundt omkring i landet. Der er mange musikfestivaller rundt omkring, Opera-festivallen i Verona kører frem til september. Derudover er der det traditionelle hestevæddeløb i Siena, som er en oplevelse værd.

Calici di Stelle 10. august Vinsmagning under stjernene. Mange af Italiens vinproducenter åbner dørene og byder indenfor på deres vingård til en uformel vinsmagning i aftentimerne og efter mørkets frembrud.
Læs mere på Calici di Stelle, hvor du kan se hvilke vingårde der byder indenfor i de forskellige regioner.
Ferragosto 15. august Den traditionelle italienske helligdag, som fejrer jomfru Maria’s himmelfart. Dagen er en fridag, og højdepunktet er Pranzo di Ferragosto – frokosten, hvor familie og venner samles til god mad. Dagen er en dag hvor italienerne mødes for at hygge sig med venner og familie, og der afsluttes mange steder med fyrværkeri.
Il Palio 02. juli – 16. august Det traditionelle Palio som finder sted i Siena, med hestevæddeløb som 2 gange årligt afholdes på den centrale plads i byen. Det første væddeløb finder sted d. 02. juli og det andet d. 16. august. Læs mere på Il Palio
Opera i Verona
19. juni – 06. september Hver sommer arrangeres en række opera-forestillinger på det berømte amfiteater i Verona – Arena di Verona. Der er her tale om opera på højeste niveau og som opføres i helt specielle og unikke omgivelser under åben himmel, hvilket er med til at skabe en fantastisk oplevelse. Læs mere på Arena di Verona
Mangialonga 30. august, kl. 10.00 – 20.00 Kom med på en kulinarisk vandretur i det flotte landskab omkring byen La Morra i Piemonte. Vandreturen er på 4 km, og ruten går rundt i det bakkede landskab, undervejs kommer man forbi forskellige producenter af bla. vin og specialiteter, der vil her være mulighed for at smage på specialiteterne.
Det koster 45 euro at deltage. Læs mere på Mangialonga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verona Arena

Arena di Verona

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*