shadow
– 13 lokales kulinariske favoritsteder
For madelskere kan Rom byde på nogle af verdens bedste kulinariske oplevelser i de smukkeste omgivelser, men det kræver, man ved, hvor de findes. En garvet romer ved, at ikke alle veje fører til et godt spisested, og er man ikke kendt i byen, kan det kræve mange forgæves restaurantbesøg at finde det helt rigtige sted.

Mette Rem har tidligere arbejdet som korrespondent i Italien for Politiken og har boet i Rom i ti år. I hendes nye bog Smagen af Rom – 13 lokales kulinariske favoritsteder, har hun interviewet en række lokale om deres yndlingssteder i den evige stad, mens hendes mand Kenneth har taget bogens stemningsfyldte billeder.
”På vores rejser har vi ofte savnet en guide fra de lokale, der kunne hjælpe os med at finde et godt sted at spise, og derfor opstod ideen til Smagen af Rom. De 13 romere, vi har talt med, fortæller om deres favoritrestauranter, pizzeriaer, ishuse, kaffe- og vinbarer samt markeder og viser desuden vej til kendte og mindre kendte kvarterer i byen,” fortæller Mette Rem.

Guide til det ægte og autentiske Rom
Smagen af Rom er opbygget, så det er let at se, om der er et anbefalet spisested eller andet interessant i nærheden, når man bevæger sig rundt i byens kvarterer. Og foruden angivelse af kvarteret og et oversigtskort, er der også informationer om, hvor meget det koster at spise på de forskellige restauranter.
”Vores tanke er, at bogen skal hjælpe besøgende til at finde det ægte og autentiske Rom, hvor turistbusserne ikke holder i kø, og med den i hånden følge i romernes eget fodspor og spise og drikke ligesom de lokale samt opleve byen fra deres synsvinkel,” siger Mette Rem.

Foruden de mange anbefalinger til brug under et besøg i Rom, er Smagen af Rom også krydret med opskrifter på retter fra seks af bogens restauranter, så man selv kan tilberede et ægte romersk måltid og få smagen af den italienske hovedstad hjem i sit eget køkken. I øvrigt er bogen den første i en serie fra Mette og Kenneth Rem, der arbejder på lignende kulinariske guider til Venedig, Firenze og Milano.

Bogen kan købes på Bog & Ide’s onlineshop på Smagen af Rom

Smagen af Rom