amalfi coast

En region som måske ikke er så kendt for sit navn men nok mere for den berømte Amalfikyst, byen Napoli og ikke mindst Pompeji.
Beliggende i det sydligste Italien, med naboregionerne Lazio mod nord, Molise mod øst samt Puglia og Basilicata mod syd. Mod vest er der kystlinie mod det Tyrænske hav.

Det er en region som er præget af det milde klima, og den lange kyststrækning som medfører en meget frodig og typisk middelhavsregion.

Hovedprovinsen er Napoli, hvor også hovedstaden af samme navn befinder sig, derudover er der provinserne Benevento, Salerno, Caserta og Avellino.

Caserta Royal Palace

Hvad er der at opleve ?

Regionens lange kyststrækning byder på muligheder for sejlads, windsurfing samt ikke mindst at slappe af med at bade i krystalklare vand og bare nyde solen på de brede sandstrande langs Amalfikysten.

Hvis der skal være mere aktivitet, er der gode muligheder for vandreture eller cykelture i det bjergrige område. Dertil er området kendt for deres termale bade, netop på grund af den specielle sammensætning som både jordbund og vandet har fået som følge af den tidligere vulkanske aktivitet. Vandte har her i området en helt speciel terapeutisk og helsende virkning, som mange besøgende rejser langt for at benytte sig af.

Det er samtidig et område som byder på flere spændende byer som blandt hovedbyen Napoli samt den idylliske by Ravello, som også er hjemsted for den årlige musikfestival.

Derudover er der flere naturskønne områder i regionen, tag en tur på de små veje langs langs Amalfikysten og oplev de farveglade huse, den middelhavske stemning. Besøg øerne Capri eller Ischia og bare nyd den fantastiske og frodige natur, som byder på et væld af farverige blomster, kaktusser og grønklædte bakkeskråninger. På øen Capri findes også den verdensberømte blå grotte – Grotta Azzurra, som

Den historiske handelsby Pompeji, eller snarere resterne af byen, er i høj grad et besøg værd. Byen som i tidligere blev dækket af den vulkanske lava der dræbte alt levende hvor lavaen ramte. Mange af byen huse er udgravet og man kan her se hvordan indbyggerne levede da vulkanen Vesuv gik i udbrud og udslettede en hel by. Der arbejdes fortsat på at udgrave flere af husene så de kan udstilles for de besøgende, det er dog et arbejde som kommer til at vare mange år endnu.

Vulkanen Vesuv rager med sine 1281 meter godt op i luften og det er muligt at komme på guidede ture til krateret.

Mad og Vin

Regionen er kendt for blandt andet sine citroner og ikke mindst likøren Limoncello, som er en dejlig forfriskende drik på en varm sommerdag.

Området byder på et varieret og spændende køkken, som ikke mindst omfatter de mange solmodne tomater, der blandt andet indgår i den klassiske pizza Margherita med det italienske flags farver(tomat, ost og basilikum) og i den indbagte pizza, kaldet calzone. Det er også herfra, at den kendte bøffelmozzarella har sit hjemsted, en ost som produceres i enkelte udvalgte områder af regionen.

Pasta udgør naturligvis også en stor del af indbyggernes kost, især er det her spaghetti som foretrækkes. Spaghettien serveres med fyldige og smagfulde saucer, og retten Spaghetti Puttanesca er en af kendte og klassiske retter fra området. Frisk fisk indgår også i den daglige kost, og her serveres retter som muslingesuppe eller suppe med blæksprutte.

Som så mange andre italienere, så kan indbyggerne i regionen også godt lide kager og desserter. Klassikerne herfra er blandt andet de helt sprøde og tynde kager med fyld af ricottaost, kaldet sfogliatelle og påskekagerne zeppole, som mest minder om en vandbakkelse med fyld af creme . Derudover er Napoli kendt for sine Babà-kager, som er små kager der dypps i rom eller limoncello, indtil de er godt gennemvædede af spiritus.

Campania producerer også vine – disse er dog ikke så kendte udenfor landets grænser. Det er hvidvine som Falanghina og Greco di Tufo, indenfor rødvine er det vine som Aglianico, Lacryma Christi og Taurasi.
Regionen er nok især kendt for dens likør – Limoncello, som tilberedes på citron. En drik som skal nydes på en varm sommerdag, som drink efter et lækkert måltid og med udsigt over havet eller Campanias flotte natur.

Overnatning:

 • Hotel Poseidon, Via Pasitea 148, 84017 Positano
 • Belmond Hotel Caruso, Piazza San Giovanni del Toro 2, 84010 Ravello
 • Boutique Hotel Helios, Via Capo No. 33, 80067 Sorrento
 • Hotel Prestige Sorrento, Via Nastro Azzurro 23, 80067 Sorrento

Restauranter:

 • La Masardona, Via Giulio Cesare Capaccio 27, 80127 Napoli
 • Porta Marina seafood, Via Marina Grande, 80067 Sorrento
 • Lo Sfizio, Via Tiberio 7/e, 80073 Capri
 • Add’u Mimi, Via Roma 61, 80045 Pompeji

Seværdigheder:

 • Pompeji – byen som blev begravet af vulkansk lava
 • Øerne Capri og Ischia
 • Vulkanen Vesuv
 • Det royale slot Caserta, samt den omkringliggende park
 • Byerne Napoli, Sorrento og Ravello

Vingårde:

 • Cantine Iannella Antonio, Via Tora, 82030 Torrecuso (Benevento)

Hvad sker der:

 • Musikfestival i Ravello

Geografi

map of italy with campania region

Vejret i Campania


Meteo Campania

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*