Panoramic view of Bobbio. Emilia-Romagna. Italy.

Den eneste af Italiens regioner som strækker sig tværs over landet samt har grænser til hele 6 naboregioner. Beliggende mellem Po-sletten og Lombardiet mod nord, samt Appeninerne og Toscana mod syd, derudover har den grænser til blandt andet Veneto, Marche, Ligurien og Piemonte.

Det er samtidig også Italiensk mest frugtbare region, grundet sit milde klima og den tætte nærhed til havet.

Den største by i regionen er Bologna og samtidig navnet på provinsen, mens de øvrige provinser i regionen omfatter blandt andet Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Modena, Ferrara, Ravenna, Rimini og Forlì-Cesena.

Bologna, Italy
Hvad er der at opleve ?

Emilia Romagna er kendt for at have Europa’s længste strand og byen Rimini er en badeby som årligt tiltrækker masser af gæster i sommersæsonen. Udover badeferie byder regionen også på flere wellness-steder med blandt andet termalbade samt rige muligheder for vandsportsaktivteter.

Indenfor friluftsområdet, så er der flere naturparker i regionen med et bredt udvalg af vandreruter af forskellige sværhedsgrader og seværdigheder. Derudover er der mange gode muligheder for både cykel- og rideture.

Emilia Romagna er fyldt med historie og kultur, ikke mindst musikalsk – det er netop herfra at komponisten Giuseppe Verdi kommer fra. Også filminstruktøren Federico Fellini har trådt sine barneskridt her i regionen.
Bologna er et besøg værd med sit universitet samt kirken Basilica di San Petronio, som siges at være den smukkeste kirke i Italien.
Byen Ferrara er optaget på UNESCO’s Verdensarvs-liste over bevaringsværdige steder, takket være sine mange historiske bygningsværker fra blandt andet rennaissancen.

Hvis der skal være mere fart over det, så er der her rigeligt at opleve for dem som interesserer sig for biler og motorsport. Modena er nemlig centrum for Ferrari Museet med hurtigt kørende sportsvogne af samme navn. Derudover er regionen også hjemsted for flere kendte bilmærker i den dyre klasse, som blandt andet Lamborghini og Maserati. Det er heller ikke tilfældigt, at regionen har fået tilnavnet ”Terre di Motori” (Bilernes land), for der er her en stor interesse for biler, og den berømte Imola væddeløbsbane ligger også her, lige udenfor byen Imola.

Mad og vin

Emilia Romagna er kendt for sine oste og kødprodukter. Nogle af de mest kendte er blandt andet Parma-skinke samt pølsen Mortadella, af oste er regionen hjemsted for de verdenskendte oste som Parmigiano Reggiano og Grana Padano. Mange danskere kender nok også Balsamico, som ofte anvendes i det italienske køkken. Blandt andet til ost eller marinering af jordbær.

Nogle af de klassiske rette fra området er blandt andet madpandekagen piadini, tortellini, tagliatelle med ragu samt pasta med alt godt fra havet.

På vinområdet så er regionen også kendt for sine vine som hvidvinen Trebbiano, den søde og mousserende vin Lambrusco, og rødvine som Barbera, Sauvignon og Sangiovese.

Overnatning:

 • Art Hotel Commerciant, Via de’ Pignattari 11, 40124 Bologna
 • Hotel Torino, Via A. Mazza, 7, 43100 Parma
 • La Tavola Rotonda, Via Piacenza 35, 29016 Chiavenna Landi (Piacenza)

Restauranter:

 • Osteria Carducci, Via Giosue Carducci 6, 29121 Piacenza
 • L’Arcimboldo, Via Galliera 34, 40121 Bologna

Seværdigheder:

 • Væddeløbsbanen i Imola
 • Naturparken “Parco dei Laghi di Suviana e Brasiamone”
 • Slottet og fæstningen Castello di Torrechiara
 • Basilica di San Petronio i Bologna
 • Ferrari-museet

Vingårde:

 • Azienda Agraria Severoli, Via Colombarotto 1, 40060 Toscanella di Dozza (Bologna)

Hvad sker der:

 • Løb på Imola-banen

Geografi

map of italy with emilia romagna region

Vejret i Emilia Romagna


Meteo Emilia Romagna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*