Termoli (Campobasso, Molise, Italy) - Old town and beach

Regionen Molise er ikke særlig kendt blandt mange udenfor Italien. Det er samtidig en af Italiens mindste regioner men har alligevel hele 38 km kystlinie. Derudover er det landets yngste region, indtil 1963 var området en del af naboregionen Abruzzo, og havde navnet Abruzzo og Molise. Men efter 1970 har det været en selvstændig region under navnet Molise.

Nærmeste naboer er Abruzzo og Lazio mod nord, og Puglia og Campania mod syd, regionen ligger i smørhullet lige mellem Apenninerne og Adriaterhavet. Det er ikke en region som kan byde på store turistattraktioner, hvilket gør at den får lov til leve et stille og uspoleret liv.
Her udgør landbrug en stor del af det daglige liv, derudover spiller havet også en vigtig rolle for de mange fiskere langs kysten.

Hovedbyen er Campobasso, og regionen består af provinserne Campobasso og Isernia.

Termoli - Campobasso, Molise
Hvad er der at opleve ?

Med sine brede hvide sandstrande og det krystalblå vand indbyder det til afslappende badeferie eller aktiviteter indenfor vandsport. Derudover byder det bjergrige terræn på talrige vandreture i regionens mange Nationalparker, som giver indblik i regionens historie med imponerende slotte og kapeller rundt om i området.

Derudover er området også meget velegnet til ture på mountinbike samt til ture til hest, hvor naturen og kulturen kan nydes fra hesteryg.

I vintersæsonen er området et populært skisports-område, og blandt andet det område i Italien hvor der falder mest sne, så der er rige muligheder for forskellige former for skisport. Området er også kendt for sine cross-country skipister.

Området bærer tydeligt præg af den tætte nærhed til Rom men også den græske kultur gør sig gældende. I området omkring Sepino findes blandt andet resterne af romerske bygningsværker og byer som Saepinum med ruinerne af en basilika, et teater, ruiner af byens huse samt resterne af hvad der engang var en bymur med talrige observationstårne.

Mad og vin

Den tætte nærhed til havet betyder også at frisk fisk indgår som stor del i det lokale køkken. Det regionale køkken er baseret på de lokalt dyrkede afgrøder samt ikke mindst kødet fra de mange får, som er en vgtig del af landbruget i regionen. Både kød og mælken fra fårene er også grunddelen af de lokale specialiteter som oste og pølser, hvor der også bruges svinekød til blandt andet pølsen Ventricina og leverpølsen Saggicciotti. Oste, blandt andet bøffel mozzarella og stracciata-osten – hvor de enkelte opskrifter er gået i arv gennem familien, og stadig tilberedes efter de gamle opskrifter og på traditionel maner.

Regionen er også kendt for sine hvide trøfler fra Isernia, og osten Burrata – som er en mozzarella ost med fyld af smør.
Kosten i regionen er en solid kost, som består for det meste består af pastaretter med solide saucer, og de lokale grøntsager og områdets mange aromatiske krydderier. Hertil kommer polenta med tilbehør af lam, kanin eller ged, samt et bredt udvalg af oste og brød. Derudover er de meget glade for desserter, blandt andet friterede kager med fyld af ricotta, mandler eller kastanje.

De lokale vine omfatter vine som Biferno, Tintilla og Pentro, vine som findes i både i hvid og rød version. Derudover er der vine som Molise Cabernet, Molise Chardonnay, Molise Malvasia med flere.

Overnatning:

 • Hotel Santa Lucia, Largo Pie di Castello, Termoli
 • Masseria Grande, Contrada Pezze Di Corundoli, 86032 Montecilfone

Restauranter:

 • Trattoria Tipuca l’Opera, Via Adriatica 32, 86039 Termoli
 • Trattoria La Grotta da Concetta, Via Larino 7, 86100 Campobasso
 • Da Nicolino, Via Roma 13, 86039 Termoli

Seværdigheder:

 • Middelalderbyen Isernia
 • Det lokale Samnite Museum
 • Castello Monforte – Campobasso

Vingårde:

 • Cantine Cipressi, Contrada Montagna, 86030 San Felice del Molise (Campobasso)
 • Cantine Borgo di Colloredo, C.da Zezza 8, 86042 Campomarino (Campobasso)

Hvad sker der:

 • Ølfestival – april
 • Væddeløb med æsler – august
 • Vinfestival – september
 • Festival for den hvide trøffel, i San Pietro Avellana

Geografi

map of italy with molise region

Vejret i Molise


Meteo Molise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*