Monopoli Old Port. Apulia.

En region som geografisk er placeret i Italiens hæl, i den syd-østligste del af landet. Store dele af regionen grænser ud mod Adriaterhavet, det Ioniske Hav og Taranto-golfen, og som interne naboer er regionen Molise mod nord, Campania mod vest og Basilicata mod sydøst.

Med sin sydlige placering, byder regionen på 800 km lang kystlinie med sandstrande og gode muligheder for vandsport.

Hovedprovinsen er Bari, derudover er der Brindisi, Foggia, Lecce, Taranto samt Barletta-Andria-Trani.

Castel del Monte - Puglia
Hvad er der at opleve ?

Puglia byder på både storslået natur samt kulturhistorie som kan dateres tilbage til Middelalderen og Baroktiden. Langs regionens kystinie ligger der flere historiske slotte og mindre borge, som i sig selv er arkitektoniske perler.

Regionen er desuden kendt for sine mange historiske byer, og har 3 steder som er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste – Castel del Monte, Alberobello og Sanctuario di San Michele Arcangelo. Derudover er det værd at nævne byer som Lecce, Gallipoli, Ostuni og Bari – hovedstaden i regionen. Mest kendt er nok de karakteristiske runde og hvide stenhuse med det spidse tag – trulli, som kan findes i blandt andet Alberobello.

Med sin lange kyststrækning er området også oplagt til vandsport eller afslappet badeferie. Windsurfing, kitesurfing og dykning er populære sportsgrene, men den frodige natur giver også gode muligheder for vandre- og cykelture i det bakkede landskab.

Mad og vin

Landbruget er vigtigt for regionen og dens indbyggere, og her dyrkes flere af Italiens kendte råvarer. Det er også en region som bærer præg af de lokale råvarer og de grundlæggende ingredienser i kosten består af grøntsager, olivenolie og durumhvede. Især lokale grøntsager som oliven, tomater, svampe, aubergine og artiskokker er en vigtig del af kosten.

Madlavningen er simpel, og hermed menes ikke at det er dårligt for der kan laves meget lækker og indbydende mad med få ingredienser, hvilket karakteriserer køkkenet i Puglien. Den traditionelle pasta er orechiette, og derudover findes et stort udvalg af lokale pastatyper som serveres med regionens friske grøntsager. Ofte grøntsager som findes naturligt i området, det kan være vilde asparges, svampe, fennikel mv. Kød udgør en mindre del af kosten, her er det lam som er det foretrukne i de lokale retter.

På den søde side, så er Puglia kendt for sin pasticciotto som ikke findes andre steder i Italien. En sprød kage med fyld af creme, som gerne serveres som morgenmad. Derudover er forskellige småkager baseret på mandler, populære i regionen. Regionen kan desuden byde på søde og lokale delikatesser som honning, tørret frugt, kandiseret frugt og ikke mindst chokolade.

Det milde klima er perfekt for vinproduktion og regionen er kendt for sine vine. Produktionen af vine i Puglia, svarer til omkring halvdelen af den samlede vinproduktion i Australien. Nogle af de mest kendte druer fra området er primitivo og negroamaro som giver kraftige og mere krydrede rødvine.

Overnatning:

 • Hotel Imago, Altamura 26, 70122 Bari
 • Palazzo Mosco Inn, Via Micetti 26, 73014 Gallipoli
 • Relais Casabella, Via Tiro a Segno 6, 74015 Martina Franca

Restauranter:

 • Le Giare Ristorante, Corso Alcide De’ Gasperi 308 F, 70125 Bari
 • La Tana Del Polpo, Via Vallisa 50-51, Bari
 • Osteria – Enoteca 15 Gradi, Via Unione Militare 4traversa C. Roma, 73014 Gallipoli

Seværdigheder:

 • Byen Albarello – kendt for sine trulli-er
 • Gallipoli herunder slottet Gallipoli
 • Castellana Grotten
 • Ostuni – Den hvide by

Vingårde:

 • Cantine

Hvad sker der:

 • Carnival di Putignano
 • Diverse festivaller
 • Night of the Taranta – august

Geografi

map of italy with apulia region

Vejret i Puglien


Meteo Puglia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*