Sicily, Italy

Sicilien er Italiens største ø, og beliggende ved tåspidsen af støvlen – lige udfor Kalabrien og kun adskilt fra fastlandet af Messinastrædet.

Det er samtidig en ø, som geografisk er præget af et temmelig kuperet terræn med både bakker og bjerge. Øen er samtidig omkranset af de skønneste sandstrande som giver gode muligheder for vandsports-aktiviteter. Af øens samlede areal, udgør bjerge og bakker ca. 80% af arealet.

Øen består af hovedbyen Palermo, derudover har øen provinserne Agrigento, Catania, Caltanissetta, Enna, Messina, Palermo, Ragusa, Siracusa og Trapani.

vapour-in-vulcano-island-1359769-1279x877

Hvad er der at opleve ?

Sicilien byder på utrolig mange historiske steder som er værd at besøge. Som tegn på tidligere tiders storhed, findes den romanske villa Casale – eller det som er tilbage af det som engang har været en imponerende villa. Gulvene bestod af mosaik og ruinerne af huset er en del af Siciliens kulturhistorie.

Et eksempel på en af de såkaldte ”spøgelsesbyer” af forfaldne historiske bygninger, er byen Poggioreale som står tilbage helt mennesketom og forladt med egen tilhørende kirkegård.

Sicilien er ikke mindst kendt for sine vulkaner blandt andet Etna, og øen Stromboli er ingen undtagelse. Øens aktive vulkan har været i udbrud flere gange end nogen anden vulkan i Europa. En anden af de mange vulkanøer er Ustica, som ligger på nordsiden af Sicilien.

De mange bjerge og dale på både de omkringliggende øer samt på Sicilien giver uanede muligheder for udendørs aktiviteter som blandt vandring, mountain bike og ikke mindst vandsport, på det sidste er især golf blevet en utrolig populær sportsgren på Sicilien.

Derudover er der mange muligheder for et pust tilbage i tiden, ved at besøge de mange arkæologiske og historiske udgravninger af tidligere tiders bygningsværker, herunder Templernes Dal. Her ses påvirkningen fra Grækenland tydeligt i de mange græske templer som findes på øen, herunder de græske templer i Siracusa, og i Agrigento. Dertril kommer det græsk-romerske teater i Taormina og de tilbageværende rester af flere tidligere kirker.

Kulturelt byder Sicilien på en lang række festivaller og kulturelle begivenheder, herunder blandt andet den årlige Filmfestival i Taormina.

Mad & Vin

Det sicilienske køkken er ikke et traditionelt italiensk køkken, her findes et køkken hvor flere madkulturer mødes. Sicilienerne er glade for mad og kan lide at være kreative i køkkenet. Vigtigste ingrediens er friske råvarer, som friske fisk, krydderurter som oregano og mynte, grøntsager som vild fennikel, tomater, oliven og naturligvis øens kendte citroner og blodappelsiner.
Her serveres specialiteter som grøntsagsretten caponata, kanin, pasta med fennikel og sardiner, spaghetti med blæksprutte og naturligvis fiskesuppe. Øen er også kendt for sit søde bagværk, som oftest indeholder fyld af ricotta og mandelfyld, den kendteste er nok Cassata – en kage med fyld af ricotta og kandiserede frugter.

Sicilien er også kendt for deres vine, herunder hvidvinen Zibibbo og ikke mindst de kendte rødvine som Nero d’Avola og Cerasuolo. Sicilienerne kan dog også godt lide de søde vine som drikkes efter et måltid – eventuelt til ost eller til et sødt punktum. Det er blandt andet likøren Marsala – minder nok mest om portvin og kategoriseres som hedvin, anvendes også gerne i selve madlavningen.

Overnatning:

 • Hotel Villa Carlotta, Via Pirandello 81, 98039 Taormina
 • Eurostars Centrale Palace, Via Vittorio Emanuele 327, 90134 Palermo
 • Hotel Villa Paradiso, Via Roma 2, 98039 Taormina

Restauranter:

 • Al Fondaco del Conte, Piazza Conte Federico 24, 90134 Palermo
 • Trattoria la Pentolaccia,  Via Coppola, 28/Pressi Teatro Vincenzo Bellini, Angolo Via Antonino Sangiuliano, 95131 Catania
 • Osteria Rosso di Vino, Vico Spuches 8, 98039 Taormina,

Seværdigheder:

 • Templernes Dal
 • De mange græske templer
 • Katedralen Maria Santissima Assunta i Palermo
 • Naturparken Parco dell’Etna

Vingårde:

 • Benanti, Vai Garibaldi 475, 95029 Viagrande (Catania)
 • Donnafugata, Via S. Lipari 18, 91025 Marsala (Trapani)
 • Cusumano, Via Bisaccia – C. da San Carlo, 90047 Partinico (Palermo)

Hvad sker der:

 • Filmfestival i Taormina
 • Mad og vinfestivaller
 • Koncerter i sommersæsonen

Geografi

map of italy with sicilyregion

Vejret på Sicilien


Meteo Sicilia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*