Canal grande in venice

Regionen Veneto ligger placeret i det nordøstlige Italien og grænser blandt andet op mod regionerne Lombardiet og Trentino Alto-Adige samt ud mod Adriaterhavet mod øst. Veneto er blandt andet kendt for Gardasøen, hvis indbydende hvide sandstrande hvert år tiltrækker mange udenlandske turister og er samtidig også et foretrukket feriested for italienerne selv. Området er desuden kendt for sine afslapnings- og sundhedsferier grundet områdets mange termiske bade. Regionen er mest kendt for sin vinproduktion af berømte vine som Amarone og Valpolicella, derudover det historiske karneval i Venedig, byen er desuden også kendt for sit Murano glas samt kniplinger fra Burano.

I Venedig er der mange historiske seværdigheder, heriblandt Markus-pladsen, Doge-paladset, nyd en sejltur i en gondol rundt i de mange kanaler, kirker med imponerende udsmykninger, små hyggelige butikker og gemte pladser med et væld af cafeer. I regionen finder du blandt andet byen Verona, hvor du har mulighed for at se Julie’s balkon fra Shakespeares – Romeo og Julie, derudover er der den berømte arena, hvor der i løbet af sommeren holdes store koncerter og opera-forestillinger.

Venedig2

Hvad er der at opleve ?
Er du mere sportsligt anlagt, så byder regionen på masser af muligheder for at stå på ski, snowboard, klatring, trekking og en lang række udendørs-aktiviteter. Med Adriaterhavet og de lange sandstrande indenfor rækkevidde er der naturligvis mulighed for beach-volley, surfing, vandski eller blot tage en cykeltur i det kuperede landskab.

For vin- og gourmetnydere, byder regionen på flere vinruter blandt andet fra Bardolino til Pramaggiore, eller fra Conegliano til forskellige af regionens kendte vinområder.

Mad og vin
Veneto er berømt for sine udsøgte vine indenfor både hvid- og rødvin, det er blandt andet vine som Amarone della Valpolicella, Valpolicella, Soave samt dessertvine som den mousserende Prosecco og Recioto som laves på tørrede druer.

Det venetianske køkken er kendetegnet blandt andet ved sine ingredienser som ris, grøntsager og polenta – som er en grød lavet på majsmel. Grundet sin nærhed til havet indgår fisk også som en naturlig del af madlavningen, blandt andet sammen med ris i f.eks klassiske retter som risotto med rejer. Med de nærliggende Alper er regionen blandt andet også kendt for sin produktion af osten Asiago.

Overnatning:

  • Hotel La Rosina, beliggende i bakkerne omkring Marostica, Via Marchetti, 4, 36063 Marostica
  • Locanda Valbella, Via Val Bella Alta, 36063 Marostica
  • B&B Casa Camilla, Via Pirano 2, 35135 Padova

Restauranter:

  • Harry’s Bar – den kendte bar i Venedig og Ernest Hemingways stambar i byen, Calle Vallaresso, 1323, 30124 Venedig
  • Hotel Ristorante La Rosina, traditionelle og lokale retter, Via Marchetti, 4, 36063 Marostica

Seværdigheder:

  • Friluftsarena i Verona
  • Venedig

Hvad sker der:

  • Opera i Verona
  • Karneval i Venedig

Geografi

map of italy with veneto region

Vejret i Veneto


Meteo Veneto

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*