Ferie i ItalienKultur

En ferie i Italien er en ferie i historien

En af de bedste grunde til at holde din ferie i Italien, er italienerne selv. De mere end 60 millioner italienere hører til blandt nogle af de mest imødekommende mennesker i verden. Italienernes kærlighed til livet, mad, andre mennesker, kunst og kultur er gennemsyret af flere tusinde års historie og gør Italien til et godt valg for ferierejser.

Du vil på din rejse opdage, at italienerne er et charmerende folk, som elsker familieliv, musik og gerne deler deres begejstring med andre. Når du besøger Italien kan du ikke undgå at opdage, at italienerne er stolte af deres land og meget nationale. Italienerne er meget imødekommende overfor fremmede og er hurtige til at dele både mad, vin og en god historie. Italien har gennem historien fostret mange kendte personer, som alle har sat deres synlige spor over alt i Italien.

En af de mest berømte italienere er uden tvivl Leonardo da Vinci, som var kendt som en stor maler, billedhugger, arkitekt, ingeniør, opfinder og botaniker. I dag er han nok mest kendt for at have malet ”Mona Lisa” men også hans maleri ”Den sidste Nadver” har gjort Leonardo da Vinci kendt. Ikke mest takket være Dan Browns bog Da Vinci Mysteriet.

På din tur rundt i Italien vil du næsten ikke kunne undgå at komme til steder, hvor Leonardo da Vinci har sat sit præg. For eksempel blev han født og tilbragte det meste af sin ungdom omkring Firenze, for senere at flytte til Milano. Desværre vil du ikke kunne se maleriet af Mona Lisa på din ferie i Italien(da det hænger på Louvre i Paris), men maleriet af “Den sidste Nadver” kan du se i kirken Santa Maria delle Grazie i Milano. På det Tekniske Museum i Milano findes en stor udstilling med fokus på Leonardo da Vincis opfindelser. Flere af disse er bygget på baggrund af da Vincis oprindelige tegninger. En spændende udstilling som kan anbefales.

En anden berømt italiener er Galileo, som blev født i Pisa. Galileo er mest kendt for sine videnskabelige bidrag indenfor matematik, fysik og astronomi. Du kan besøge universitetet i Pisa, hvor Galileo startede sin akademiske karriere med at studere medicin. Siden blev han professor i matematik i Padova, ligesom det var der han forbedrede universitetets teleskop og opdagede månens kratere og Jupiters måner. Eller hvad med et besøg i Domkirken i Pisa, hvor du kan se den store lysekrone, som efter sigende skulle have dannet baggrund for hans teorier inden for bevægelseslæren.

De fleste af os har hørt om Marco Polo i skolen. Marco Polo var en venetiansk opdagelsesrejsende og er nok mest kendt for sin tur til Kina. Marco Polo ligger begravet i kirken San Lorenzo i Venedig. Huset, hvor det siges at Marco Polo blev født, er i dag en velbesøgt turistattraktion i Venedig.

Taler vi om Italiens store kunstnere kommer vi ikke uden om Michelangelo, der som maler og billedhugger blev set som en stor rival til Leonardo da Vinci. Blandt Michelangelos mest kendte værker er maleriet ”Dommedag” samt et kæmpe loftmaleri, der tog ham 6 år at male. Begge malerier kan ses i det Sixtinske Kapel i Vatikanet. Det er blandt andet også Michelangelo, der har designet kuplen på Peterskirken i Vatikanstaten.

En rundrejse i Italien, er ganske enkelt en rundrejse i historien. Nyd den.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button