Hvad sker der ?

Historien om karnevallet i Venedig

Karnevallet i Venedig er et stort og fortryllende eventyr, der til stadighed fascinerer de mange besøgende som hvert år kommer til byen for at opleve det berømte karneval.

Karnevallet er ikke det største der finder sted, men det må nok siges at være det mest kendte og er med sikkerhed en fantastisk oplevelse for dem som oplever det imponerende festfyrværkeri af kostumer og farver. Og selv efter 900 år vækker karnevallet stadig begejstring.

De første optegnelser fortæller at der blev fejret karneval helt tilbage i år 1094, senere dokumenter fra 1296 beskriver karnevallet som en stor folkelig festbegivenhed.

Karnevallet i Venedig er præget af gamle traditioner hvor man fejrer at den mørke, lange vinter er slut og foråret bydes velkommen. Tidligere startede selve karnevallet  så småt op allerede i oktober måned det foregående år, og tager så for alvor fart dagen efter Epifania (Hellig tre konger). Idag varer det dog ikke helt så lang tid, og selve karnevallet finder sted over 10 dage og altid i februar måned men forberedelserne starter stadig i god tid før februar. Det kræver ofte lang tids forberedelse at designe og lave de imponerende kostumer som i sig selv udgør små kunstværker og som på ingen måde er billige at fremstille.

Med tiden er der kommet underholdning til samt de fantastiske optog som bevæger sig gennem Venedigs snirklede gader og frem til de centrale pladser i byen. Karnevallet blev med tiden et samlingspunkt for Europas adelige, kendte forfattere, skuespillere, kunstnere, musikere som alle samledes i denne romantiske og historiske by.

På trods af krige i de omkringliggende lande fortsatte karnevallet, dog flyttede det midlertidigt til den nærliggende by Murano under besættelsen af Østrig og Frankrig men fandt tilbage til Venedig i 1979 hvor det har været afholdt lige siden.

Karnevallet i Venedig er i dag en årlig tradition med spændende aktiviteter og oplevelser fordelt på 11 dages folkefest og glade dage.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button