shadow

Nu kommer København også snart på verdenskortet over byer, hvor det verdenskendte italienske supermarked Eataly har butikker. I samarbejde med Coop har det italienske supermarked nemlig besluttet at åbne en butik i København.

Eataly’s butik i København kommer til at ligge i kælderen hos Illum, ikke at forstå i et mørkt hengemt lokale men kælderen i Illum er nemlig hjemsted for flere lækre fødevarebutikker. I lokalerne hvor Eataly kommer til at ligge, har Irma tidligere har en butik og i Illums kælder er der fokus på kvalitet og gode fødevarer.

Det forventes at Eataly’s danske butik vil komme til at åbne omkring julen 2016. Nu skal lokalerne sættes i stand og indrettes efter Eataly’s koncepter.

Eataly blev etableret i Torino i 2007 af Oscar Farinetti. Formålet med konceptet var at gøre italienske kvalitetsfødevarer tilgængelig for langt flere forbrugere og interesserede. Siden den første butik i det centrale Torino, er der kommet flere forretninger til i blandt andet New York, Tokyo, Sao Paulo og en lang række andre byer i verden. Med butikken i Illum og samarbejdet med Coop, bliver det samtidig den første butik i Skandinavien.

Koncerndirektør Jens Visholm i Coop, fortæller:
”Vi er stolte over, at Eataly har valgt Coop som partner i Danmark. Deres filosofi matcher perfekt den madagenda, vi har arbejdet med gennem de seneste to år. Alliancen vil sætte turbo på vores mål om at udvikle dansk madkultur, fælleskaber om det gode måltid og tilbyde bedre råvarer til vores kunder.”

CEO Luca Baffigo i Eataly:

“Vi er begejstrede over at skulle åbne en Eataly i København, et af Europas gastronomiske centre, og over at åbne i Illum, et af byens bedste placeringer.
Vi vil introducere vores koncept, som omfatter restaurant, marked og uddannelse med fødevarer af høj kvalitet for første gang på det danske marked. Gæster får mulighed for at nyde traditionelle italienske fødevarer som pasta, pizza, autentisk italienske pølser og oste, kaffe og is og vi vil tilbyde muligheden for at vælge mellem et stort udvalg af vine, olivenolie, oste, saucer, pasta, kød – altid med respekt for forholdet mellem pris og kvalitet. Som en del af vores filosofi vil Eataly Copenhagen holde kokke-skoler for alle alderstrin. Alle vores butikker er dedikeret til et bestemt tema og for Eataly Copenhagen har vi valgt ”Italiensk hjem” som et familiested, med et venligt, hyggelig og gæstfrit miljø. I Italien har vi med stor succes arbejdet sammen med Coop Italia i mere end 10 år, og på grundlag af de erfaringer har vi valgt Coop Danmark, som kombinerer jagten på de gode varer og respekten for kunderne. De er definitivt den bedste partner til at bringe Eataly til Danmark.

Vores hensigt med dette projekt er at give danskerne, som allerede er forelsket i italiensk mad, mulighed for gennem Eataly at opdage vinen og madkulturen i Italien, og dele vores traditioner, kultur og forskellighed.”

Du kan læse mere om Eataly på www.eataly.it