Mad & Vin

3 italienske restauranter blandt verdens 50 bedste

I dag blev det offentliggjort hvilke restauranter, der kan være stolte af at de ligger blandt de 50 bedste restauranter i verden. Hele 3 italienske restauranter er kommet gennem nåleøjet og kan kalde sig en af verdens 50 bedste restauranter.
En af restauranterne – Osteria Francescana i Modena (Emilia Romagna), har placeret sig på en fornem 3. plads – kun overgået af danske NOMA på førstepladsen og den spanske restaurant El Celler de Can Roca. NOMA er atter tilbage som nummer 1 efter at have indtaget førstepladsen i 2010, 2011 og 2012.

De to andre italienske restauranter som har vist stor klasse er Piazza Duomo i Alba (Piemonte) som er placeret som nr. 39 samt Le Calandre i Rubano (Veneto) der placerer sig som nr. 46. Listen over alle de 50 restauranter kan ses på http://www.theworlds50best.com/

De 50 restauranter er udvalgt efter besøg på omkring 900 forskellige restauranter rundt om i verden, det er ikke hvem som helst som har besøgt restauranterne men det er fagfolk som er eksperter indenfor at kunne smage og bedømme restauranter. Det er Restaurant Magazine som står for udvælgelsen med blandt andet de italienske kildevandsproducenter S. Pellegrino og Acqua Panna som sponsorer.

En glad Enrico Crippa fra restaurant Piazza Duomo i Alba
En glad Enrico Crippa fra restaurant Piazza Duomo i Alba (© The World’s 50 Best Restaurants 2014 sponsored by S.Pellegrino & Acqua Panna and onEdition Photography, the official photographers for 2014)

 

Vis mere

Andre indlæg

Se også
Close
Back to top button