Mad & Vin

Giro kåret som Stockholms bedste pizzeria

Giro Pizzeria er blevet udvalgt som Stockholms bedste pizzeria af den berømte mad- og vinguide Gambero Rosso i januar 2017. Nu har så facebookgruppen ”Italiani a Stoccolma” som består af italienere som er bosat i Stockholm så ved en afstemning afgjort at Giro er valgt som deres favoritpizzeria. På pizzeria Giro serveres ægte Napolitansk pizza, bagt af pizzabagere fra det berømte pizzeria Da Michele i Napoli.

På Giro bages pizzaerne af pizzabagere som har kærligheden til pizzabagning og udfra traditionelle metoder når det gælder den krævende hæveteknik samt ikke mindst konstruktion og håndtering af den klassiske og uundværlige stenovn. Afgørende for at bage pizzaer af Giro’s niveau ligger i de råvarer som anvendes. Tomaterne er de originale San Marzano tomater, som anses for at være verdens bedste tomater med en meget karakteristisk smag – intensiv og samtidig med sødme. Giro anvender desuden “fior di latte mozzarella” på pizzaerne, idet netop “fior di latte” er en mere fast mozzarella og derved ikke afgiver så meget væske under bagningen, hvilket giver en bedre pizza. På Giro anvendes også en speciel hæveteknik som gør at pizzadejen er helt færdighævet inden pizzaen bages. Dette bevirker, at dejen ikke fortsætter med at hæve når vi spiser den, hvilket pizza ind imellem kan have tendens til at gøre.

Den italienske madguide og vinguide Gambero Rosso har siden 1986 givet karakterer til Italiens bedste restauranter og vine. Nu er de så også begyndt på internationalt plan at udvælge restauranter som er med til at repræsentere den italienske madkultur, og Stockholm var en af de første byer som der har været fokus på udenfor Italien.

Adresse:
Pizzeria Giro
Sveavägen 46
111 34 Stockholm
info@giropizzeria.se

[codepeople-post-map]
Vis mere

Andre indlæg

Back to top button