Mad & Vin

Restaurant får bøde for brug af frossen mad

Når du på en italiensk restaurant får serveret et måltid traditionelt italiensk mad, forventer du selvfølgelig at det er tilberedt med friske råvarer og ikke at det er en ret som kommer direkte fra fryseren for at blive varmet når du som gæst har bestilt den pågældende ret fra menukortet.

Desværre for os som gæster, har vi ikke mulighed for at se om retten kommer fra fryseren – ofte vil mange nok kunne smage forskel da en ret som har været en tur i fryseren har mistet lidt af sin oprindelige smag og kraft. Men det er et trick som flere italienske restauranter benytter sig i kampen for at kunne tjene lidt mere.

Heldigvis laver hovedparten af de italienske restauranter maden var bunden og med friske råvarer, men den italienske fødevarekontrol har ved et af deres nylige kontrolbesøg hos en restaurant i Milano, konstateret at stedets frysere var proppet med færdiglavet mad som var herefter var frosset ned og lige klar til at blive taget ud af fryseren og komme en tur i mikro-ovnen inden den blev serveret til stedets gæster.

Den pågældende restaurant fik i første omgang en bøde på 200 euro (1500 kr), men efter at stedets ejer brokkede sig og sagde at der jo ikke havde været nogle gæster på det tidspunkt, så derfor var der ingen gæster som kunne have fået den dybfrosne mad serveret – blev bøden hævet til 2.000 euro. Med den begrundelse at de fyldte frysere var tegn på at der var en hensigt til at servere de opvarmede retter for gæsterne og at det ikke fremgik at menukortet at der var tale om dybfrosne retter som blev opvarmet inden servering.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button