Fra d. 20. august og frem til d. 24. oktober 2012 har de  besøgende i Domkirken i Siena en enestående mulighed for at se det fantastiske mosaikgulv som pryder det meste af gulvet i kirken.

Normalt er der dyrebare gulv dækket af træplader for at beskytte mod slitage fra de mere end en million besøgende som årligt besøger kirken

Gulvet i katedralen er et resultat af et komplekst konstruktionsarbejde som varede gennem århundrede, fra det fjortende til det nittende århundrede.

De mange mosaikker udført af datidens førende kunstnere, næsten alle fra Siena herunder Sassetta, Domenico di Bartolo, Matteo di Giovanni, Domenico Beccafumi, men også den umbriske kunstner Pinturicchio,deltog i det omfattende arbejde med design og udførelse af det storslåede mosaikgulv.

I forbindelse med fremvisningen af gulvet vil være muligt at se de sekskantede indsatser under kuplen, rummet i nærheden af alteret, derudover vil de besøgende blive guidet rundt i kirken så de vil få mulighed for at se området omkring apsis, hvor man kan se indsatser af træ udført af Giovanni da Verona, og fresker af Domenico Beccafumi.

Fremvisningen er en helt unik mulighed for at se de 56 enestående mosaikker med blandt andet bibelske og mytologiske motiver.