shadow

Italienerne kan godt lide at gå på museum, ihvertfald hvis man skal tro på besøgstallet på landets mange museer og seværdigheder. I løbet af de første 11 måneder af 2015, er antallet af besøgende på Italiens museer steget med 14%.

En af de helt store topscorere indenfor seværdigheder i Italien for tiden, må nok siges at være udgravningerne i Pompeji. Fornyligt åbnede nye udgravninger efter at være blevet gjort klar til offentligheden og stedets besøgende.

Hvis man kigger på statistikken for besøgstallet i 2014 så vil man kunne se, at der var 2,5 mio. flere som valgte at besøge et af landets museer, i forhold til besøgstallet for 2013.

En klar førsteplads for de mest besøgte seværdigheder og museer, indtages af Colosseum i Rom som er en af Italiens mest kendte historiske seværdigheder. Derudover kommer blandt andet seværdigheder som Pompeji, Uffizi-gallerierne i Firenze og herefter følger de mange seværdigheder og museer som findes overalt i Italien.

Flere af landets regioner kan melde om fremgang i besøgstallet, især regioner som Campania, Piemonte samt Toscana hvor der i 2015 har været væsentlige flere besøgende end året før.