shadow

Tyve har torsdag stjålet nogle af Italiens kendte kunstværker fra et museum i Verona. Det drejer sig om 17 værdifulde kunstværker af kendte kunstnere som Rubens, Bellini og Mantegna. Værkerne  blev stjålet fra museet Castelvecchio i Verona torsdag, og det formodes at der har været 3 gerningsmænd, hvoraf de to var bevæbnede.

De første meldinger gik på at der var stjålet 15 kunstværker, men efterfølgende er tallet kommet op på 17 kunstværker, som er fjernet fra museet.

Lige før lukketid torsdag overfaldt gerningsmændene en vagt og en billetansat, hvorefter de uforstyrret kunne tage de værdifulde malerier ned fra deres pladser i udstillingen og slippe ud af museet. Malerierne vurderes at have en værdi af 15 mio. euro. Gerningsmændene har haft kendskab til maleriernes værdi og vidst nøjagtigt hvad de skulle gå efter, og har været ligeglade med de øvrige værker på museet. I forbindelse med røveriet er der sket skader på et kunstværk som befandt sig ved siden af et af de stjålne kunstværker.

Røveriet menes at være nøje planlagt, da det skete lige i forbindelse med vagtskiftet og på et tidspunkt hvor der ikke befandt sig besøgende på museet. Samtidig har gerningsmændene haft kendskab til museets rutine i forbindelse med vagtskiftet og at alarmen på det tidspunkt endnu ikke var aktiveret i forbindelse med lukningen af museet.

Den tomme ramme hvor kunstværkerne blev stjålet fra