Museer mv.Nyheder

Turist ødelægger statue

Det er sommerferie og det betyder mange besøgende på landets museer, det gælder også for museet Gipsoteca di Possagno. Her skulle en turist for nylig nemlig lige have taget et billede sammen med statuen “Paolina Bonaparte”, hvorved han satte sig på statuen og dermed ødelagde 3 af figurens tæer.

Episoden blev ifølge Carabinierekorpset i Treviso optaget af museets overvågning og turisten blev senere identificeret som en 50-årig mand fra Østrig. Grundet Corona, skal museerne for tiden registrere kontaktoplysninger på deres besøgende, hvorved det var relativt nemt at finde frem til den pågældende person.

Baseret på kontaktoplysningerne som blev skrevet af mandens kone, er de blevet kontaktet, og konen har grædende oplyst at hendes mand har indrømmet at det er ham som har forårsaget skaderne. Museet er nu igang med at undersøge omfanget og om der er sket yderligere skader på figuren. Retten i Treviso skal nu afgøre om det får konsekvenser for manden.

Den pågældende figur er en 200 år gammel gipsmodel af skulptøren Antonio Canova’s berømte statue i marmor af Paolina Bonaparte som befidner sig i Galleria Borghese i Rom.

Vis mere

Andre indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button