shadow

Oplev Italiens egen filmhistorie igennem de sidste 70 år, i tiden fra 1937 og frem til 1989. For tiden kan du komme tilbage i den italienske filmhistorie ved at besøge Italiens svar på Hollywood – filmbyen Cinnecittà lige udenfor Rom.

Udstillingen åbnede d. 24. januar i år og holder åbent frem til d. 24. januar 2016, udstillingen har fået tilnavnet “Girando a Cinecittà” – en tur rundt i Cinecittà.

Derudover giver udstillingen et indblik i de mange filmepoker og filmhistorier som har fundet sted igennem 70 år fra 1937 til 1989. Den kommer ind på nogle af de mest populære film som gennem tiden er blevet optaget og produceret her – film som senere er gået hen og blevet en del af filmhistorien.

Udover billeder og fortællinger fra filmproduktionerne, er der også samlet et stort antal kostumer fra de kendte film. Heriblandt et bredt udvalg af kostumerne fra kendte skuespillere som Ava Gardner,  Sophia Loren, Elizabeth Taylor og Richard Burton, eller for eksempel Clint Eastwood i de karakteristiske “spaghetti-westerns”.

Til slut er et område af udstillingen specielt dedikeret til en af filmens store mestre – Sergio Leone, hvis scenografi var en stor del af en række kendte klassikere som The Good, the Bad and the Ugly, Once Upon a Time in the West og Once Upon a Time in America.

Cinnecittà er en af Roms mere ukendte seværdigheder, hvis det står til udenlandske turister. De fleste turister vil meget hellere besøge de kendte steder inde i selve Rom, og derfor kan man få lov til at opleve filmbyen i fred og ro uden alt for mange turister.

Åbningstider:
Udstillingen er åben i perioden fra d. 24. januar 2015 og frem til 24. januar 2016.

Alle dage undtagen tirsdag, i tidsrummet fra kl. 9.30 til 18.30 (i vinterhalvåret bliver de sidste gæster lukket ind kl. 17.30)
Lukket tirsdage

Billetter:
Billetterne koster fra 10 euro
Der kan købes familie-billetter til 25 euro – gældende for 2 voksne og 2 børn
Der kan købes billetter til de guidede ture fra 20 euro

Du kan læse meget mere om udstillingen på hjemmesiden(den er også på engelsk) – www.cinecittasimostra.it

Adresse:
Cinecittà
Via Tuscolana, 1050
Rom