Kultur

Hvordan fejres påske i Italien ?

Der fejres i disse dage påske i store dele af den kristne og katolske verden, hvert land har sine lokale traditioner for hvordan denne religiøse højtid skal fejres. I Italien er nøgleordene som ved så mange andre anledninger, samvær med familie og venner, og derved en god anledning til festivitas og at få noget at spise.

Fra Nord til Syd er helligdagene fyldt med festivitas, optog, festivaller af forskellig karakter samt ikke mindst en lang række religiøse ritualer og arrangementer.

I dagene omkring påske fejres de religiøse begivenheder som skete i dagene op til påskesøndag, her fejres Jesus sidste måltid, da han fik vasket fødder, hans tur til Getsemane have, vandringen med korset og selve korsfæstelsen.

Kulminationen på de mange arrangementer og festligheder er et stort festfyrværkeri som markerer afslutningen på fejringen.

Som i mange andre lande så er lam, æg og mad en væsentlig og vigtig del af påsken. I Italien giver man hinanden kæmpe påskeæg af chokolade, imponerende pakket ind i cellofan og med farvestrålende bånd. Oftest indeholder de store æg en eller anden form for overraskelse.

Selve påskedag søndag fejres med den traditionelle påskemesse, herefter mødes familie og venner til et veldækket frokostbord hvoraf der selvfølgelig serveres kager og ikke mindst den traditionalle påskekage – la Colomba. En kage som mest kan sammenlignes med den tilsvarende kage som serveres ved juletid – Panettone. Til påske laves den i en variation med fyld af kandiseret frugt og mandler, derudover dekoreres den med perlesukker og mandler på toppen og har form som en fredsdue.

Du kan læse mere om de italienske traditioner omkring påske på – Påske i Italien

Opskrifter på italienske retter til påske:

Cuzzupe
Påsketærte med indbagte æg
Den traditionelle Colomba-kage

Påskeæg

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button