shadow

En af Italiens helt store skuespillere og højt elsket personlighed er død i en alder af 86 år. De fleste kender ham under navnet Bud Spencer, men han er født i Italien som Carlo Pedersoli. Han tilbragte sine yngste år i Napoli og familien flyttede senere til Rom, hvor han blev tilmeldt et svømmehold. Det skulle blive startskuddet til en karriere som elitesvømmer og vandpolospiller, med blandt andet deltagelse på det italiensk svømme-landshold hvor han blandt andet deltog ved OL i 1952.

Han skulle senere blive kendt for sin skuespillerkarriere og sine film sammen med Terence Hill – som også er italiener med det italienske navn Mario Girotti. Hans skuespilskarriere startede dog med medvirken i en række italienske film, og i 1960’erne begyndte samarbejdet med Terence Hill.

De to blev kendte for deres talrige spaghetti-westerns, fyldt med humor og underfundig, samtidig med en masse western skuddueller.

Efterfølgende medvirkede han i flere film og tv-produktioner, de seneste år har han dog levet en lidt mere tilbagetrukket tilværelse.

Begravelsen finder sted torsdag d. 30. juni 2016 kl. 12.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*