shadow

Italiensk politi har gjort en noget opsigtsvækkende opdagelse i et hjem tæt på byen Napoli. Hjemmet tilhører et højstående medlem af den italienske mafia, og det var i forbindelse med en aktion som blev gennemført af det italienske politi, at de to malerier blev fundet.

Billederne hang da heller ikke frit tilgængeligt på hjemmets vægge, men blev istedet fundet godt skjult hos en af mafiaens top-bosser. De to malerier er malet af den kendte hollandske maler Vincent Van Gogh, som blandt andet er kendt for sine malerier af marker og for at have skåret sit øre af. Maleriene blev stjålet fra Amsterdams museum tilbage i 2002, og har siden da været sporløst forsvundet.

Det vurderes, at malerierne har en værdi af i omegnen af 100 mio. euro (ca. 750 mio. danske kroner). Eksperter har gennemgået billederne og har verificeret at det er de ægte malerier fra Van Goghs hånd.

Desværre har billederne i de forgangne 14 år ikke været opbevaret under optimale forhold, hvilket har sat sit præg på de værdifulde malerier. Men omstændighederne taget i betrgatning så er malerierne i forholdsvis god stand.

Direktøren for Ansterdams museum er jublende glad for at billederne er fundet i god behold, og nu kan vende tilbage til deres retsmæssige plads på museet..

2 Van Gogh-malerier fundet i Italien

2 Van Gogh-malerier fundet i Italien

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*