Mad & Vin

Fredagsvin uge 5: Seiano Rosso fra Holte Vinlager

Den har stået på supertoscanere i denne uge til en senere artikel. Der var mange rigtig gode vine blandt disse og det ville have været oplagt at vælge en af dem som denne uges fredagsvin. Desværre lå de smagte vine uden for kategorien for vores fredagsvin.

Hvis du have en vin der smager lidt i den retning kan vi kraftigt anbefale Seiano Rosso Lazio IGT 2006 fra Paolo e Noemia d’Amico. Det er en vingård som ligger i Lazio tæt på grænsen til Umbrien og Toscana i en område, hvor der tidligere har været megen vulkansk aktivitet. Det giver vinene en mineralsk præg og en stor kompleksitet.

Seiano Rosso er lavet på druerne Merlot og Sangiovese som alle er høstet i håden. Resultatet er en flot vin. Vinen har en flot rubinrød farve. Duften er præget af umodne violer og kirsebær. Smagen er varm og blød med massevis af frugtsmag (kirsebær). Fyldig eftersmag og næsten ingen syre.

Det er en vin som vil være velegnet til såvel rødt som lyst kød.

Paolo e Noemia d’ Amico opnåede gennem 80’erne stor international succes og blev kendt som en af de bedste producenter af Chardonnay i Italien. Selv om Paolo e Noemia d’Amico har opnået stor anderkendelse for deres vine er prisen på deres vine meget fordelagtige.

Seiano Rosso Lazio IGT 2006 forhandles i Danmark hos Holte Vinlager: Pris 65 kr. per fl. Pris ved 6 fl. 60 kr. per fl.

Vis mere

Andre indlæg

Se også
Close
Back to top button