shadow

Italienske retter er utroligt populære udenfor landets grænser, og der findes nok mange som har kastet sig ud i at prøve nogle af de italienske klassiske retter. Det gælder så også en række af kendte kokke, hvoraf flere har deres eget madprogram på fjernsynet. Dette gælder også Nigella Lawson, som har tilberedt mange italienske retter gennem sin karriere. Nu er hun så gået lidt for langt og har fornærmet mange italienere med en af sine opskrifter.

Det drejer sig om retten Spaghetti Carbonara som hun har offentliggjort i en version som har sat de italienske madsind i kog. For en italiener er der nemlig kun 1 måde at lave retten Spaghetti Carbonara og den omfatter absolut ikke fløde som Nigella Lawson har angivet i sin opskrift. Dette betragtes som helligbrøde for en italiener og det har vakt harme blandt det madelskende folk.

Men Nigella Lawson er uden tvivl ikke den eneste som har lavet en portion Spaghetti Carbonara med fløde. Der er også mange danskere som er vokset op i den tro at dette er den måde som en klassisk Carbonara laves på.

Som nedenstående opslag fra Nigella Lawson’s Facebook-side viser, så har opslaget givet en del kommentarer – både positive og negative.