shadow

Til de forbrugere der ønsker at nyde en god kop kaffe, men minimere indtaget af koffein er der godt nyt fra Nespresso. Nu lancerer Nespresso nemlig Ristretto Decaffeinato der har samme smag og intensitet som NespressoRistretto, men er uden koffein.

Med en intens ristning og fyldig smag har Ristretto Decaffeinato den samme kraftfulde karakter og kontrast som den originale Ristretto, blot uden koffein. Den nye kaffevariant er derfor et godt bud på en eftermiddags- eller aftenkaffe til dem, der godt kan lide en mere intens kaffe.

Hos Nespresso tilstræber man at sikre en god kaffeoplevelse af høj kvalitet, også når det kommer til det koffeinfri sortiment. Hver koffeinfri variant har samme smagsprofil som sit koffeinholdige modstykke, og kaffeeksperterne hos Nespresso har sikret sig, at de aromatiske noter fra de grønne kaffebønner beskyttes nænsomt under dekoffeineringsprocessen. På denne måde respekteres kaffebønnens natur og blandingens intensitet og aromatiske fylde bevares.

”Der findes desværre en række myter om smagsprofilen i koffeinfrie kaffer. Men dekoffeineringsprocessen hos Nespresso har fokus på at sikre, at vi bevarer aromaerne i bønnen til ristningen. Derfor vil man opleve samme fyldige smag i vores koffeinfrie Grands Crus, men uden den påvirkning fra koffeinen, som nogle kaffedrikkere oplever,” forklarer Kathrine Fisker, Coffee Ambassador hos Nespresso Danmark.

Ristretto Decaffeinato smagsprofil

Ristretto Decaffeinato er sammensat af de bedste latinamerikanske og østafrikanske Arabicabønner med et strejf af Robusta, der er ristet separat for at skabe diskrete, frugtige noter i denne fyldige og intense Espresso. Intensitet: 10 Serveringsstørrelse: Ristretto (25 ml) eller Espresso (40 ml)

Ristretto Decaffeinato vil være tilgængelig verden over i Nespresso Boutiques, og ved bestilling via telefon eller online på www.nespresso.com og via Nespresso App fra d. 29. marts 2017. Pris for 10 kapsler: 32,90 kr.

Ristretto Decaffeinato slutter sig til det eksisterende sortiment af Nespresso koffeinfri kaffe, som hver især har fået et nyt design med en rød ring omkring kapslen, så de er lette at genkende ved siden af andre Grands Crus. Decaffeinato-sortimentet består af:

Arpeggio Decaffeinato:

Arpeggio Decaffeinato er mørkristet, fyldig i smagen og har samme intense karakter og noter af kakao som den originale Arpeggio Grand Cru. Splitristningen afslører karakteristika fra hvert oprindelsesland: en længere ristning giver en mørkere bønne og udløser de intense, kakaolignende noter i Arabica fra Brasilien og Costa Rica. En kortere og lettere ristning af udvalgte Arabicabønner fra Sydamerika fremhæver de blødere, frugtige noter. Intensitet: 9.

Volluto Decaffeinato:

Den søde og cremede Volluto Decaffeinato har den samme fylde og rundhed som den originale Volluto Grand Cru. De udvalgte Arabicabønner ristes separat for at fremhæve deres karakteristika: en kortere ristning afdækker de søde, kikseagtige noter i den brasilianske Arabica, mens den længere, lette ristning bevarer de frugtige noter, der kendetegner colombianske bønner. Intensitet: 4.

Vivalto Lungo Decaffeinato:

Den koffeinfri Vivalto Lungo Decaffeinato består af en kompleks, men afbalanceret blanding, og har den samme fylde som den originale Vivalto Lungo Grand Cru kaffe: ristet, let træagtig og med søde noter af korn og diskrete blomsteragtige noter. Den er en blanding af ren Arabica fra adskillige oprindelseslande i Sydamerika og Østafrika.

En separat ristning af bønnerne fremhæver karakteristika fra de forskellige oprindelseslande og udvikler smagens kompleksitet: en kortere og lettere ristning bevarer den diskrete blomsteragtige bouquet fra de etiopiske bønner og de frugtige noter fra de colombianske bønner, mens en mørkere og længere ristning styrker blandingen og udvikler bitterhed.