Mad & Vin

Prosecco er populært

Det er nytårstid og så er det samtidig tid for de boblende vine til at skyde det nye år igang. Dette gøres ofte i Italien med et glas Prosecco – den italienske udgave af Frankrigs Champagne.

Prosecco er en mousserende hvid vin, i kategorien spumante og produceres i de nordlige regioner Veneto og Friuli Venezia Giulia. Igennem de seneste år er Prosecco blevet mere og mere populært, og har da også overhalet salget af Champagne.

Især i USA er Prosecco blevet populær, og salget til de amerikanske vinbutikker er stigende. Englænderne følger også godt efter og her er salget af Prosecco steget med 75% i de seneste år.

Det er ikke kun Prosecco som er populær, andre af de italienske mousserende vine som for eksempel Moscato d’Asti har også mærket en opblomstring udenfor Italien. Her er det dog Kina som tager en stor del af de boblende flasker.

En af de producenter som har formået at gøre Prosecco til en succes, er vinhuset Zonin som er den største private producenter af den mousserende vin med en produktion på ca. 20 mio. flasker.

Vis mere

Andre indlæg

Se også
Close
Back to top button