shadow

En god og rustik suppe, og her kan du bruge det irriterende og uønskede ukrudt til en lækker ret.

Til 4 personer

  • 600 gr brændenældestilke
  • 1/2 løg
  • 50 gr pancetta el. bacon i tern
  • 200 gr friske tomater
  • 4 skiver godt landbrød
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 par gummihandsker

Brug gummihandsker når du håndterer brændnælderne.

Skyl brændnældestilkene og fjern bladene, skær stilkene i mindre stykker.

Pil løget og snit det fint, fjern kerner og midterstokken fra tomatern og skær tomaterne i tern.

Varm olie i en gryde og tilsæt løg og pancetta, og lad det stege i et par minutter uden at det bliver branket.

Tilsæt tomaterne og lad det hele koge ved svag varme i ca. 10 minutter, herefter tilsættes brændnældestilke og salt. Lad koge i endnu 10 minutter og rør i det med jævne mellemrum, tilsæt varmt vand ind imellem så suppen ikke bliver for tyk.

Rist brødskiverne, og skær evt. i mindre stykker hvis skiverne er meget store.

Læg de ristede brødskiver i 4 portionsskåle, og fyld op med suppen.

Drys med friskkværnet peber og server rygende varm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*