Til 4 personer

  • 320 gr bucatini
  • 1 kg blåmuslinger
  • 400 gr tomat pure
  • 1 fed hvidløg
  • 50 gr pancetta i skiver
  • Halvt glas tør hvidvin
  • Knivspids peperoncino i pulver
  • 4 skefulde olivenolie
  • 1 spsk. hakket bredbladet persille
  • Pecorino
  • Salt

Pil hvidløgsfedet.

I en gryde varmes olie, tilsæt hvidløgsfed samt peperoncino, herefter tilsættes tomatpure og lad det stå og simre i ca. 30 min. ved svag varme.

Rens blåmuslingerne og smid de dårlige væk.

Muslingerne kommes på en pande sammen med hvidvin og koges heri, varmen vil få muslingerne til at åbne sig når de er kogte.

En gryde med letsaltet vand bringes i kog, og kog pastaen efter anvisninger på pakken.

Kom muslingerne over i tomatsaucen.

Steg pancetta-skiverne let på en pande så de lige bliver sprøde.

Hæld vandet fra pastaen, fordel den i tomatsaucen.

Anret på et fad, læg de stegte pancetta-skiver på og drys med den hakkede persille.

Serveres med revet pecorino.

Vi anbefaler en kølig Chardonnay til denne ret.