shadow

Den italienske Højesteret har fredag stadfæstet den tidligere dom på 26 års fængsel til kaptajnen på krydstogtskibet Costa Concordia. Det betyder, at det er den italienske Højesterets opfattelse at den tidligere udmeldte straf til Costa Concordia’s tidligere kaptajn er passende og at de dermed fastholder straffens længde.

Forhistorien til Højesterets stadfæstelse af dommen på 26 års fængsel, er at den daværende kaptajn Francesco Schettino under en sejlads med krydstogtsskibet Costa Concordia d. 13. januar 2012, sejlede så tæt på kysten udfor Toscana at han med det store skib påsejlede øen Giglio. Det store krydstogtskib var ikke beregnet til at gå så tæt på kysten og skibets fart var medvirkende til at det stødte på grund og væltede. Samtidig blev der slået hul i siden af skibet som hurtigt blev fyldt med vand, og efterfølgende mistede 32 personer livet som følge af ulykken.

Ombord på skibet var 4.229 personer, som omfattede både passagerer og besætningsmedlemmer. Et af de helt store kritikpunkter for den daværende kaptajn har blandt andet været, at han var en af de første til at gå ombord i redningsbådene kort efter at påsejlingen var en realitet.

Krydstogts-selskabet har udbetalt omkring 80 mio. euro til de efterladte til de omkomne samt til de overlevende fra tragedien.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*