shadow

I dag d. 24. august er det 3 år siden at den italienske by Amatrice blev ramt af et kraftigt jordskælv. Et jordskælv der ramte de intetanende indbyggere kl. 03.36 om natten, og medførte store ødelæggelser. Ikke kun for byen Amatrice men også for de omkringliggende byer og området.

249 personer mistede livet som følge af jordskælvet, og mange af indbyggerne mistede deres hjem og ejendele. Området led stor skade, og de billeder som blev vist i medierne – viste massive ødelæggelser, sammenstyrtede bygninger og murbrokker overalt. I dagevis efter skælvet kæmpede frivillige, brandvæsen, Civilforsvaret og militæret for at finde overlevende blandt murbrokkerne. Der arbejdes fortsat i området, nu arbejdes der på at få revet de mange sammenstyrtede bygninger ned, og få fjernet de omfattende mængder af byggemateriale. Mange af de historiske bygninger som kirkerne skal sikres og skaderne vurderes, så der ligger stadigt meget arbejde forude.

Samtidig arbejdes der på at få etableret nye boliger for de mange som har mistet deres hjem. Der bygges bolig-komplekser samt der skal genopbygges et nyt byliv med butikker, og få en hverdag tilbage for indbyggerne.

På dagen vil der være mindehøjtideligheder, mange under private forhold og andre under mere officielle forhold i kirker og på byens sportsplads.