Nyheder

Brande i Italien menes påsat

Italien hærges for tiden af kraftige brande i den sydlige del af landet, især området omkring Vesuv er hårdt ramt. Det er primært områderne Calabria, Campania og Sicilien som er ramt, men også i Toscana meldes nu om brande.

2 personer meldes at have mistet livet som følge af brandene, herunder en ældre mand som er omkommet af røgforgiftning. Både indbyggere og turister er blevet evakueret i de ramte områder, hvor brandfolk arbejder på højtryk for at få ilden under kontrol.

Det spekuleres på årsagen til de mange brande, herunder at det ikke er tilfældigt at flere brande er opstået samtidig på så mange forskellige steder. Flere af brandene er opstået indenfor kort afstand fra hinanden, hvilket tyder på at det ikke er tilfældigt. Der formodes derfor at det enten kan være bevidste handlinger, eller at det skyldes hensynsløs opførsel i den knastørre natur. Der er også spekulationer om det kunne være mafiaen som har været involveret i brandene, som led i en efterfølgende oprydning/genetablering af områderne. Men der flyver mange teorier og spekulationer gennem luften, men der er på nuværende tidspunkter ingen præcise udmeldinger om brandårsagerne.

Brandfolkene kæmper for at slukke brandene
Vis mere

Andre indlæg

2 kommentarer

  1. Vi er på bilferie i Syditalien i øjeblikket. Der er små brande og afsodet områder overalt i hele syditalien.
    Jeg mener debatten om skovbrandene mangler at tage højde for landbrugets mark- og grøftafbrændinger som foregår i massivt omfang i Puglia, Campagnia og Calabria regionerne. Det er nok for at fjerne ukrudt og ryde området, men det er da godt dumt i den tørke.
    Måske er det lidt tidligt at give mafia’en skylden, når så mange landmænd afbrænder deres jorder…

    1. Hej Poul
      Tak for din kommentar, og ja skovbrandene kan lige så godt skyldes en gnist fra en markafbrænding eller grøftekant. Teorierne om årsager har været mange og mafia’en var et bud på en mulig årsag som lige så godt kunne skyldes uforsigtighed i en varm periode.

Back to top button