shadow

Flere busser i det centrale Rom, er i de seneste dage uden anledning brudt i brand mens de kører rundt i Roms gader. Seneste episode er blot få dage gammel, da en bybus i via del Tritone, i byens centrale shoppingområde pludselig brød i brand. Branden opstod i bussens bagerste del og chaufføren fik de ombordværende passagerer ud i tide, inden resten af bussen gik op i flammer. Torsdag var den så gal igen, da endnu en bus brød i brand på piazza Venezia.

Det er desværre ikke første gang at en bus er brudt i brand i byen, siden januar er hele 11 bybusser af uforklarlige årsager brudt i brand, mens de transporterede passagerer. Alle busserne tilhører byens kommunale busselskab – Atac, som for tiden er ude i et større stormvejr på grund af de mange brændende busser.

Intet tyder nemlig på at de mange brande har noget som helst med terrorisme, og der er da heller ingen italienere som har overvejet denne mulighed – de er i stedet overbeviste om at det skyldes manglende vedligeholdelse af busserne. Hvilket også understøttes af de umiddelbare teorier om årsagen til den seneste brand. Her menes det at der er tale om en kortslutning i bussens elektriske anlæg, hvilket kan skyldes manglende vedligeholdelse eller bussernes høje alder.

Der er nu iværksat en undersøgelse, som skal finde ud af hvorfor de mange brande er opstået.