shadow

For mange af de byer som i efteråret 2016 blev hårdt ramt af jordskælv er der ikke sket den store forandring når det gælder genopbygning eller anden form for reetablering af de ødelagte byer.

En stor del af indbyggerne i de ramte områder er blevet evakueret fra deres hjem, idet bygningerne er så hårdt medtaget at der er fare forbundet ved at opholde sig i området. Selv for de huse der ikke har været så hårdt ramt, er indbyggerne blevet forment adgang til deres hjem i en udefinerlig periode. Indtil videre ser det ikke ud til at beboerne kan gøre sig nogle forhåbninger om snart at kunne flytte hjem igen, for deres ødelagte og forladte huse står fortsat fuldstændig som de forlod dem efter jordskælvene ramte.

Det var blandt i august og efterfølgende i oktober at flere områder i landet blev hårdt ramt af jordskælv. Mange af de mindre byer består af gamle bygninger, hvor flere kan dateres tilbage til 1500-1600 tallet, og ikke har været konstrueret med moderne sikring mod jordskælv og derfor var hårdt ramt af de mange skælv.

Fra myndighedernes side er der ikke sket meget siden de skæbnesvangre dage, dog er der flere steder etableret sikring mod at specielle og historiske bygninger skal styrte sammen. Mange indbyggere har i mellemtiden været hjemme for at hente ejendele til deres ufrivillige ophold udenfor hjemmet, men tålmodigheden med myndighederne er ved at være sluppet op.

Ødelagt hus i byen Fiastra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*