shadow

Indbyggere, Civilforsvaret og et hav af butiksejere i Genova kæmper fortsat lørdag med at få bugt med de enorme mængder af vand og mudder som har lammet store dele af byen fredag. 2 massive regnskyl ramte området og primært kystbyen Genova, som er beliggende i regionen Ligurien. Først omkring midnat natten til lørdag begyndte det voldsomme vejr at stilne af, og da morgensolen stod op kunne byens indbyggere se de omfattende skader som det voldsomme vejr havde forårsaget. Vejrudsigterne frem til natten til mandag ser ikke for lovende ud, og indbyggerne kan stadig godt se frem til perioder med regnvejr.

Fredag blev institutionerne lukket, bygninger evakueret, de offentlige transportmidler lukkede ned og veje i flere områder er oversvømmet. Et af de helt store problemer i byen er at netop den etablerede flodsikring omkring floden Bisagno havde til formål at holde vandet i floden så at man kunne undgå oversvømmelser. Desværre viser det sig at har arbejdet været dårligt udført så at floden gik over sine breder og har oversvømmet store områder af byen.

Et umiddelbart skøn på skadernes omfang, på bare den offentlige del løber op i omkring 200 mio. euro, hertil kommer skaderne på de mange private butikker og forretninger i området som forventes at beløbe sig 100 mio. euro. Mange butikker har fået deres lokaler oversvømmet, og ikke mindst er inventar samt varer beskadiget. Bilister og andre trafikanter blev fanget i de voldsomme vandmasser som kom væltende uden varsel, der opstod i løbet af ingen tid store huller i vejene og der meldes om 1 omkommen som druknede i store mængder vand og mudder.

Genova oversvømmelse