shadow

Mystikken har bredt sig i sagen om den unge kvinde Emanuela Orlandi, som forsvandt for mere end 36 år siden i Italien. Den seneste uge har budt på en genoptagelse af sagen om den 15-årige pige som på mystisk vis forsvandt sporløst og ikke er set siden. I forbindelse med sagen havde Vatikanet valgt at åbne 2 gravsteder på kirkegården Cimitero Teutonico tilhørende Vatikanet. De 2 gravsteder var de sidste hvilesteder for henholdsvis prinsesse Sophie af Hohenlohe-Waldenburg-Bartenstein og prinsesse Charlotte Frederikka af Mecklenburg-Schwerin. Åbningen af gravstederne gav ikke afklaring om Emanuelas forsvinden og rejste samtidig nye spørgsmål, da der i de 2 gravsteder ikke blev fundet spor af menneske-knogler. Vatikanet har nu iværksat en undersøgelse for at finde ud af hvor de 2 prinsessers jordiske rester befinder sig.

Lørdag d. 13. juli oplyste Vatikanet at der var fundet 2 sæt knogler tæt på de åbnede gravsteder, og at man håbede at nogle af disse knogler tilhører Emanuela. De pågældende knogler blev fundet under et gulv i et rum som er aflåst med en dør – det formodes at personale fra Vatikanet vil forsøge at åbne døren indenfor de nærmeste dage.

De 2 gravsteder som er blevet åbnet, i håb om at finde Emanuela Orlandi

Hvad skete der ?

Den 22. juni 1983 forsvandt den dengang 15-årige pige Emanuele Orlandi fra den musikskole i Rom, hvor hun 3 timer om ugen modtog fløjte-undervisning. Hun blev sidst set ved et bus-stoppested sammen med en anden af eleverne fra undervisningen. Det menes, at hun herfra er steget ind i en mørk BMW og forladt stedet.

Forud for den pågældende fløjte-undervisning, havde Emanuela tilsyneladende haft et møde med en repræsentant fra firmaet Avon Cosmetics som havde tilbudt hende et job. Da Emanuela ikke kom hjem efter undervisningen, meldte forældrene hende dagen efter for forsvundet – efter opfordring fra politiet som mente at hun nok blot var sammen med veninder.

I de efterfølgende dage, fik politiet flere meldinger fra befolkningen om at den unge kvinder var blevet observeret forskellige steder i byen, en af de personer som henvendte sig kunne fortælle om en hel del detaljer som passede på den forsvundne Emanuela. Dog viste disse henvendelser sig at formodentlig være fra medlemmer af en terrorist gruppe som mentes at have kidnappet kvinden. Kort tid efter hendes forsvinden, opstod en teori om kidnapning og blev bekræftet da hendes familie efterfølgende begyndte at modtage henvendelser som blandt andet gik på at man ville lade hende gå mod at myndighederne løslod den tyrkiske mand som havde skudt Paven på Peterspladsen d. 13 maj 1981.

Gennem årene siden Emanuelas forsvinden, har der flere gange været nye teorier om hvad der skete dengang i 1983 og hvor Emanuela befandt sig hvis hun stadig var i live men på nuværende tidspunkt er mysteriet om Emanuela Orlandi ikke opklaret. Mon den kommende tid vil give en afklaring eller vil det forblive uopklaret for fremtiden.

På samme tid som Emanuela forsvandt også den 15-årige Mirella Gregori og der blev overalt i Rom opsat plakater med pigernes billeder.