Mad & VinNyheder

Italien gør klar til årets vinhøst

Så er den italienske vinhøst så småt skudt i gang. Høsten 2014 tegner til at blive mindre end sidste års rekordhøst, men kvaliteten forventes at blive god. Italien har oplevet den vejrmæssigt dårligste juli måned siden 1899. Selvom juli var præget af regn og hagl flere steder, er høsten alligevel startet tidligere end normalt flere steder.

Allerede i sidste uge startede høsten af Pinot Noir og Chardonnay til de mousserende vine i Franciacorta. Det var hele 10 dage tidligere end i 2013.  I Asti har druerne haft endnu mere travlt end normalt med at modne. I år startede høsten således hele 20 dage tidligere end sidste år. De vinbønder som producerer Moscato klager nok ikke over at de har været lovet til at øge udbyttet per hektar med 10 %, ligesom prisen på Moscato-druer er blevet fastsat til 1,05 € per kg. Et beløb der står i skærende kontrast til priserne for 12 år siden, hvor flere vinbønder ikke engang gad høste deres Moscato-druer (ikke et ord om danske solbær).

Den vedvarende regn og temperaturer under gennemsnittet i juli måned sendte vinbønderne på overarbejde for at mindske skaden på deres druer. August har bragt på en del sol og varme som har været med til at fremskynd modningen af druerne.

Ikke alle vinbønderne i Piemonte har været lige heldige. Haglvejr har blandet sig med regnen og ramt meget tilfældigt. Nogen vinbønder er slet ikke blevet ramt af haglvejr, hvor andre – eksempelvis i området omkring Barolo taler om et tab af druer på op til 25 % af høsten.

Det forventes at mængden af høstede druer falder, men til gengæld vil den gennemsnitlige kvalitet være højere. Den italienske landbrugsorganisation Coldiretti forventer at 40 % af udbyttet bliver til DOCG og DOC vine, mens de resterende 60 % fordeler sig ligeligt på IGT-vine og på almindelige bordvine.

Den italienske vinindustri bidrager årligt med 70 milliarder kr. til den italienske økonomi og beskæftiger mere end 1,2 millioner mennesker.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button