Mad & VinNyheder

Italiensk ostemager i Sibirien

Umiddelbart er der meget langt fra Italien og til Sibirien, ikke mindst geografisk men også kulturmæssigt. men det er ingen hindring for den 34-årige italiener Marco Garlando. Han har nemlig taget et af de helt store spring og udskiftet Italiens sydlandske klima med masser af sol og varme med temperaturer i den lave ende af termometret i det kolde Sibirien.

Det er den italienske avis La Stampa som bringer historien om den 34-årige Marco Garlando, fra byen Costigliole d’Asti i det nordlige Italien som nu producerer italienske oste i byen Novosibirsk i Sibirien.

Hvordan havner en italiener så i Sibirien ?

Samtidig med at præsident Putin for nogle år tilbage indførte import-forbud af en række europæiske produkter, kunne Marco i sit eget lille mejeri hjemme i Italien mærke en stigende interesse fra russere for de italienske oste.

Derfor var det en nærliggende tanke, da Putin så indførte sit forbud at der måtte være muligheder for at producere ostene i Rusland, selvom ingredienserne ikke ville være direkte fra Italien. Der kom hurtigt handling bag tanken, og der gik ikke lang tid før at Marco satte kursen mod Sibirien, hvor han landede i hovedstaden Novosibirsk.

Efter at have kæmpet med det russiske bureaukrati og tilpasse produktionen til de russiske råvarer, er Marco nu godt igang med at indtage det sibirske marked med sine italienske oste, produceret i Sibirien.

Marco Garlando ved en præsentation af sine italienske oste i et supermarked i Sibirien
Italienske Marco Garlando har fået sin egen billboard i Sibirien
Vis mere

Andre indlæg

Se også
Close
Back to top button