shadow

Italienere og LEGO-klodser er ikke altid noget man måske lige tænker over, men i de seneste dage har Milano været centrum for at et større byggeprojekt. Et byggeprojket som omfattede en masse LEGO-klodser og var en del af et forsøg på at komme i Guinness Rekordbog med det højeste tårn af de berømte LEGO-klodser.

Så der er blevet bygget på højtryk og søndag kunne den sidste klods blive sat på toppen af tårnet, og rekorden var en realitet. Mere end en halv mio. LEGO-klodser er der gået til bygning af tårnet og omkring 18.000 frivillige i alle aldre har kæmpet koncentreret i 5 dage med at få tårnet på plads.

Rekordforsøget blev nøje overvåget af kontrollanter fra Guiness Rekorder, og resultatet blev et tårn på 35 meter. Den allersidste klods blev sat på plads af den italienske X-Factor vært Alessandro Cattelan, som benyttede en kirsebærudstener til at placere LEGO-klodsen på toppen af tårnet. For hver cm af tårnet, har LEGO-koncernen doneret 7 euro til projektet Urban Oasis, som har til formål at etablere grønne oaser i storbyer.