shadow

Det som skulle have været musikalsk oplevelse for mange børn og unge blev i stedet et mareridt natten til lørdag d. 08. december. Mange unge var nemlig samlet på et diskotek i byen Corinaldo, i nærheden af Ancona da der opstod panik og tumult efter at der pludselig begyndte at brede sig peberspray inde på diskoteket.

Dette fik de mange unge til at haste mod indgangen i et forsøg på at komme udenfor, flere forsøgte at komme ud gennem nødudgangen som viste sig at være blokeret.

Arrangementet på diskoteket var en koncert med rapper Sfera Ebbasta, i anledning af den italienske helligdag Jomfru Maria’s undfangelse d. 8 december. Til koncerten var derfor en masse unge personer samt også flere forældre som var taget med deres børn. Koncerten var endnu ikke begyndt, da den kraftige lugt begyndte at brede sig på diskoteket og der hurtigt opstod panik. Brandvæsenet fra de omkringliggende byer blev tilkaldt

Omkring 120 personer er kommet til skade ved hændelsen, heraf flere med alvorlige kvæstelser . Derudover er 5 unge samt 1 mor til en ung pige er blandt de omkomne efter episoden. Politiet er nu gået i gang med de nærmere undersøgelser i forbindelse med hvad der udløste episoden.

Diskoteket havde tilladelse til at have omkring 900 på stedet. Det formodes, at der til arrangementet er solgt flere billetter end hvad der var pladser til.