shadow

Tirsdag gennemførte det italienske politi en storstilet razzia mod mafia’en i Rom – Casamonica. 600 personer fra forskellige officielle instanser herunder politiet aflagde besøg i den bydel, hvor gruppen holder til. Gruppen er en af de mest berygtede mafiaklaner i Italien, som også er en af de bedst beskyttede klaner.

Den store aktion slog til mod flere huse, hvor beboerne frivilligt lukkede dem ind og hele aktionen blev gennemført uden problemer. Resultatet af aktionen blev en beslaglæggelse af 8 luksusvillaer, som blev hermetisk forseglet og skal efterfølgende jævnes med jorden inden nytår.

Inde i de mange villaer fandt politiet hjem i overdådig luksus, guldbelagte møbler, ulovlige elinstallationer, massivt strømforbrug samt blandt andet statuer af tigre og en hest.

Rom’s borgmester Virginia Raggi, har udtalt på Facebook at ”dette er afslutningen på 30 års kriminalitet og er et udtryk for at denne kriminalitet ikke accepteres” – derudover takker hun de omkring 600 betjente og personer fra andre offentlige instanser, for deres indsats i aktionen.