shadow

Det irske flyselskab Ryanair, aflyser over 30 flyafgange grundet strejke hos kabinepersonalet. Op imod 100.000 passagerer hos det irsk ejede lavprisflyselskab Ryanair, har fået aflyst deres flyrejser i en 48-timer lang strejke af selskabets eget kabinepersonale. Strejken vil finde sted på onsdag d. 25. og torsdag d. 26. i denne uge. Det er kabinepersonalet fra Belgien, Portugal og Spanien, der nedlægger arbejdet i de to dage, i protest mod deres arbejds- og lønforhold.

Ryanairs personale på tværs af Europa havde tidligere på måneden udarbejdet en liste, med 34 krav til flyselskabets øverste ledelse. For to uger siden var Ryanair nødsaget til at aflyse 30 flyafgange, da 94 af flyselskabets piloter valgte at strejke i 24 timer, hvilket de også gjorde i fredags, i sidste uge, der tvang Ryanair til, at aflyse 24 afgange. Her var det piloterne, der stod for strejken, der var piloternes anden ud af tre planlagte strejker.

Flyselskabet selv mener, at de har forsøgt at forhandle med piloterne, dog uden held. Ryanair meddelte, at flere strejker kan være på vej.

Kan jeg få kompensation for aflysningen af mit fly?
Ryanair har e-mailet alle de rejsende, som er påvirket af strejken og aflysningerne, og tilbudt dem en fuld refunderingen af deres penge.

Derudover er passagererne blevet tilbudt, at de kan ombooke deres planlagte rejse via en af Ryanairs andre flyrejser. Problemet her er, at disse højst sandsynligt er fuldt bookede grundet sommerferien.

Et tredje tilbud blev gjort til alle de rejsende, grundet europæisk lov om flypassagerer rettigheder, at hvis Ryanair ikke kan anbringe den rejsende til den ønskede destination, kan den rejsende vælge et andet flyselskab, dog skal rejsen finde sted på enten samme eller kommende afrejsedato.
Vælger man at tage imod det sidste tilbud, skal man være opmærksom på, at der også her kan være fuldt booket.

Tager man loven i egne hænder, og forsøger at få kompensation via diverse erstatnings selskaber, skal man være påpasselig, da disse muligvis i dette særtilfælde ikke kan være behjælpelige.

Ifølge lovgivning vedrørende flyaflysninger er det oftest muligt, at hente en erstatning, men da en strejke fra personalet anses som en ekstraordinær omstændighed, er det ikke muligt at få en erstatning af flybilletten. Kompensation gives i tilfælde hvor det uforudsete hændelser som er opstået i forbindelse med afgangen.

“Usædvanlige eller ekstraordinære omstændigheder er forhold uden for flyselskabets kontrol, som betyder, at flyselskaberne ikke er forpligtede til at udbetale kompensation for forsinkelsen eller aflysningen”, skriver flyjura.dk om flyforsinkelser- og aflysninger ved ekstraordinær omstændigheder.

Hvis du ønsker, at forsøge at søge om kompensation er der her et par forslag til firmaer som kan hjælpe dig med processen – og du kan læse om hvad du skal gøre på deres hjemmesider ved at klikke på firmanavnene nedenfor:

Dansk Flyhjælp.dk
Flypenge.dk