AntipastiTilbehør

Sprøde Prosciutto chips

Den italienske Prosciutto di Parma smager lækkert som den er, men kan også bruges på andre måder. Hvorfor ikke bage den så den bliver dejlig sprød – det er opskriften på de lækre Prosciutto di Parma chips – perfekte til en snack.

Prosciutto di Parma chips

Forb. tid 5 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 15 min
Ret Snack
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 8 skiver Prosciutto di Parma
  • 2 æggeblommer
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. sennep
  • 4 dl solsikkeolie
  • 1 dl friske urter, f.eks persille, basilikum og timian
  • 1/4 tsk. kværnet sort peber

Sådan gør du
 

  • Læg Prosciutto di Parma-skiverne på bagepapir i en bradepande, og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Læg herefter skiverne med Prosciutto di Parma på køkkenrulle, så de holder sig sprøde.
  • Kom æggeblommer, salt, citronsaft og sennep i en høj beholder. Blend med en stavmixer, og tilsæt solsikkeolie. Du kan med fordel tilsætte 1 spsk. koldt vand, hvis mayonnaisen bliver for tyk. Tilsæt urterne, og blend til en grøn mayonnaise. Til sidst smages til med salt og peber.
  • Tip: Du kan også servere de sprøde Prosciutto-chips som snacks eller som en del af tapasbordet.
Keyword chips, friske urter, Prosciutto di Parma, urtemayonnaise

Foto: Mats Dreyer

Vis mere

Andre indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Back to top button