Tilbehør

Rustikt brød med kartoffel og salami

Et klassisk brød fra den sydlige region Calabria, som ligger helt nede i tåen af Italien. Brødet er rustikt og har lækkert fyld af skinke og salami, som giver en rigtig god smag.

Til 8 personer

  • 250 gr kartofler
  • 500 gr hvedemel
  • 3 æg
  • 100 gr stegemargarine
  • 1 glas mælk
  • 15 gr gær
  • 150 gr kogt skinke
  • 100 gr salami
  • 100 gr revet Grana padano
  • 100 gr revet Emmentaler
  • Salt

Udblød gær i den lune mælk.

Mos kartoflerne, tilsæt udblødt gær sammen med mælken, 350 gr mel samt stegemargarine i mindre stykker og lidt salt.

Ælt dejen godt sammen, stil dejen et lunt sted og lad den hæve i 1 time.

Slå dejen ned og tilsæt ægget sammen med lidt.

Del dejen i 2, og rul dem til tykke pølser i ca. 40 cm’s længde. Lad dem hæve i 30 min.

Herefter æltes skinke og salami skåret i små tern og drysset med mel samt revet ost ind i dejen.

Saml de 2 pølser i den ene ende og flet dem sammen, hvorefter fletningen samles i enderne så der dannes en ring.

Bages ved 190 grader i 45-50 minutter.

[ad#Google Adsense 468×60]

Vis mere
Back to top button