CoronavirusNyhederSamfund
Trending

Covid-19 og Italien

“Andrà tutto bene” – alt vil blive godt igen har været et gennemgående slogan for italienerne i kampen mod Covid-19. Som det fremgår af nedenstående graf er denne kamp langt fra slut endnu. Der er i den seneste tid sket en markant stigning i antallet af smittede i Italien. Et stigning der er på niveau med antallet af smittede i april, hvor der dagligt blev rapporteret om 5.000 nye smittede.

Data over time

I foråret gennemførte man i Italien omkring 40.000 covid-19 tests dagligt, hvor der i dag laves omkring 100.000 test hver dag. For at forhindre en gentagelse af forårets situation med overbelastede hospitaler og mange dødsfald, har den italienske regering, med premierminister Conte i spidsen, udstedt en ny række regler, som træder i kraft den 14. oktober 2020 og gælder foreløbigt frem til den 13. november 2020.

Ansigtsmasker

Det er obligatorisk altid at have en ansigtsmaske med sig. Du skal stort set bære den hele tiden i det offentlige rum, bortset fra de situationer, hvor du ikke er sammen med andre mennesker og kan holde social afstand. Det anbefales ligeledes at bruge ansigtsmasken i eget hjem, hvis du har besøg af andre personer end dem der hører til husstanden.

Undtaget for at bære masker er mennesker der af helbredsmæssige årsager, gør det umuligt at bære maske, folk der dyrker sport og så er børn under 6 år også fritaget.

Ingen private fester udendørs eller indendørs

Diskoteker og fester vil fortsat være lukket såvel uden- som indendørs. Messer og konferencer vil være tilladt. Borgerlige eller kirkelige ceremonier vil være tilladt med et deltagerantal på max 30 personer, ligesom det stærkt anbefales at undgå fester og sammenkomster med folk udenfor husstanden i antal større end 6 personer.

Restriktioner for nattelivet

Barer, restauranter, cafeer , isbarer mv skal lukke ved midnat, og efter kl. 21 må de ikke servere for kunder, der ikke sidder ned. Så fra nu af, hvis du vil nyde en drink eller din aperitivo, så bliv siddende ved dit bord.

Takeaway er stadigvæk tilladt men efter klokken 21.00 er der forbud mod at spise det på stedet eller i umiddelbar nærheden.

Derudover er der særskilte krav for biografer, stadioner mv., ligesom der er forskelle mellem de enkelte regioner til hvilke krav, der stilles til indbyggerne. Hold øje med de lokale regler.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button