Coronavirus

Høje smittetal giver nye restriktioner

Den seneste uges høje smittetal, er desværre gået den forkerte vej og nu er oppe på omegnen af knap 20.000 nye smittetilfælde på et døgn. Dette tal er dermed det højeste daglige tal og stigning. Det har blandt andet betydet at enkelte regioner i Italien har valgt at indføre lokale restriktioner, som udgangsforbud i nattetimerne. Da regionerne selv kan bestemme de lokale regler, er der derfor ikke enslydende regler men udgangsforbuddet vil flere steder gælde fra kl. 23 eller 24 og frem til kl. 5 næste morgen. Det gælder pt. i regionerne Lombardiet, Campina og Lazio, og vil også komme til at omfatte Piemonte og Sicilien.

Lørdag aften var der blandt andet uroligheder flere steder i Rom som følge af de nye udgangsforbud i byen.

Italiens myndigheder har på grundlag af de nye smittetal besluttet at der skal indføres nye restriktioner for at komme smitten til livs. På et pressemøde søndag kl. 13.30 har landets premierminister Giuseppe Conte præsenteret hvilke restriktioner som vil komme i spil, han fremhæver desuden at al unødig aktivitet udenfor hjemmets fire vægge begrænses og at man så vidt muligt arbejder hjemmefra. Derudover påpeger han at de enkelte regioner kan vælge at indføre strengere restriktioner og forhåbentlig vil de nye restriktioner kunne være vejen til at julen ikke vil blive påvirket af for mange restriktioner.

Fra mandag d. 26. oktober og frem til d. 24. november vil de nye restriktioner dreje sig om at restauranter, bar og cafeer skal lukke kl. 18 – det gælder også lørdage, søndage samt helligdage. Dette gælder dog ikke spisesteder på hoteller, overnatningssteder, hospitaler og i lufthavne. Derudover vil biografer, teatre, kasinoer, koncertsale og øvrige haller hvor mange mennesker samles blive forbudt område. Dette gælder også blandt andet også svømmehaller, motionscentre samt skisportssteder. Samt at der ikke må afholdes bryllupsfester – som for kort tid siden netop var med til at øge antallet af smittede efter et bryllup med omkring 200 gæster.

Til sidst vil offentlige pladser og gader i centrale bydele, der indbyder til forsamlinger vil blive afspærret fra kl. 21. Museer vil fortsat være åbne, så længe at hygiejnerestriktioner og afstand opretholdes.

Vis mere

Andre indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også
Close
Back to top button