Coronavirus

Nedlukning fortsætter delvist

Selvom den italienske premierminister Giuseppe Conte og regeringen har lempet for landets lockdown, og givet tilladelse til at enkelte butikker kan åbne igen fra tirsdag d. 13. april. Det drejer sig blandt andet om butikker som boghandlere og børnetøjsforretninger, som fra tirsdag får lov til at åbne igen for kunder.

Dog er der flere regioner, primært i den nordlige del af landet, som har valgt at fastholde strenge restriktioner for den fortsatte lunkning af butikker. Det vil sige at det udelukkende er livsnødvendige forretninger som supermarkeder og apoteker som får lov til at holde åbent. Her gælder fortsat regler om afstand og afspritning af hænder. Indtil videre vil restriktioneren være gældende frem til d. 3. maj.

De regioner som har valgt at opretholde fulde restriktioner, omfatter:

Lombardiet
Piemonte
Veneto
Emilia Romagna
Campania
Basilicata

Ragionen Lazio har valgt at lave en delvis åbning som kommer til at ske på trinvis basis, fra d. 14. april vil enkelte butikker blive åbnet for udelukkende at de kan sælge værnemidler som masker, handsker mv. frem til 24. april, herefter vil der være en gradvis fjernelse af eksisterende forbud så længe hygiejne kravene fastholdes.

Vis mere

Andre indlæg

Se også
Close
Back to top button