Danmark i Italien

Dronning Margrethe besøger Rom

Den italienske hovedstad Rom har i de seneste dage haft besøg af dronning Margrethe, som søndag afslutter sit besøg i byen. Anledningen til besøget er blandt andet fejringen af Det Danske Institut’s bygning i Rom’s 50-års fødselsdag – en bygning som er bygget af Kaj Bojesen for 50 år siden og som dronning Margrethes mor dronning Ingrid var med til at indvie.

I forbindelse med fejringen, besøgte dronning Margrethe også en kommende udgravning på Cæsars Forum i det nordøstlige hjørne af Forum Romanum, et projekt som er sponsoreret af Carlsberg-fonden via en donation. Udgravningen startes her i efteråret 2017 og vil have deltagelse af flere danske arkæologer. Ved besøget blev Dronningen blandt andet ledsaget af Roms’ borgmester Virginia Raggi.

Under besøget i Rom, mødtes Dronningen også med den italienske præsident Sergio Mattarella og deltog i en frokost på præsidentpaladset Palazzo del Quirinale. Derudover var der også tid til flere kulturelle besøg, herunder blandt andet til det antikke landskab Etrurien for at besøge byen Tarquinia, der er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Link til Kongehusets hjemmeside
Dronning Margrethe besøger Rom

Video og link til billeder på Kongehusets hjemmeside.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button