shadow

Omkring 13 mio. italienere skal idag søndag d. 5. juni 2016 til stemme-urnerne for at afgive deres stemme til hvem der fremover skal sidde på posterne i de respektive kommunalbestyrelser rundt om i 1342 af landets kommuner. Italien er opbygget i 20 regioner som herunder har en række provinser, og herunder igen et antal kommuner, som både kan være helt små med blot en håndfuld indbyggere og helt op til de store kommuner, som for eksempel Rom’s kommune mv.

Der er nok mange italienere, for hvem det ikke har den store betydning hvem der sidder i kommunalbestyrelserne, for de føler måske ikke at det gør nogen forskel.

Valgstederne åbnede allerede kl. 7.00 søndag morgen og holder åbent frem til kl. 23. Så der skal nok blive mulighed for, at alle som gerne vil stemme kan nå det efter søndagsgudstjeneste og søndagsfrokosten.

Valgkampen har været igang i de seneste uger, og søndag skal slaget så stå. I en valgkamp gælder alle kneb tilsyneladende, er der nok nogle der tænker. For en af de historier som har kunne læses i de italienske medier, er historien om den falske kandidat fra Rom.

Billeder af en smilende, køn ung kvinde og en aktiv kampagne var igangsat, men det har siden vist sig at den unge kvinde slet ikke eksisterer og ganske enkelt var pure opspind.

De umiddelbare prognoser tyder på, at miljøpartiet Movimento Cinque Stelle også kaldet M5S, spåes de største chancer for at vinde borgmesterposten i hovedstaden Rom. Partiet stiller op med den kvindelige kandidat Virginia Raggi, som hvis det går godt ved valget – kan blive den første kvindelige borgmester i Rom. Noget af et særsyn i et land som Italien. Ifølge virtuelle afstemninger på de sociale netværk, er det 2 af Roms kvindelige kandidater som indtil videre forventes at løbe med størstedelen af stemmerne, nemlig Giorgia Meloni fra partiet Fratelli d’Italia (Italiens brødre) og Virginia Raggi fra M5S.

Derimod ser det ikke ud til at landets premierministers parti PD har de store chancer ved dagens valg, her spåes at partiet vil få en tilbagegang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*