shadow

De seneste dages massive flygtningestrømme mod nord, har haft manges interesse i Italien. Netop fordi at landet i lang tid har følt sig noget alene om det at modtage de mange flygtninge som konstant ankommer til den sydlige del af Italien. Samt fordi at italienerne i flere omgange, forgæves har forsøgt at råbe de øvrige europæiske lande op om at yde en fælles indsats for at afhjælpe situationen. En situation hvor Italien har følt sig ladt i stikken af resten af Europa, af lande som nu pludselig selv står med en indgående flygtningstrøm og for enkelte lande som Danmark en flygtningstrøm som går gennem landet uden at der gøres noget fra de danske myndigheders side for at registrere flygtningene.

Denne situation får nu Italiens premierminister Matteo Renzi til at reagere og give udtryk for sin mening i fredagens udgave af den italienske avis La Repubblica.

Det som Renzi lægger vægt på i sit åbne brev, er blandt andet at det nu er blevet virkelighed for mange lande, og at det ikke kun har været et problem som man kunne gemme væk fordi det fandt sted i et andet land, at det er mennesker det handler om. Hvoraf mange mister livet i kampen for at komme over Middelhavet, og at Italiens kystvagt har gjort en fantastisk indsats for at redde de mange flygtninge som ankommer i både som er i en miserabel og elendig stand.

Renzi siger samtidigt, at det er nu Europa må stå sammen og løse situationen i fællesskab, og at situationen i lande som Syrien og Libyen åbenbart er kommet bag på Europa og resten af den internationale verden, og at man nok har undervurderet hvilke konsekvenser det kunne få ved ikke at have grebet tilstrækkeligt ind i tide.

Samt at det ikke er nok blot at løse problemet her og nu, men at der følger langt mere med i tiden efter.

Han påpeger, at det er nu at Europa skal beslutte i hvilken retning fællesskabet vil gå, og slutter med at takke lande som Tyskland og Østrig for den indsats de har ydet for at tage imod de mange flygtninge/migranter. Renzi er stolt af den indsats som Italien har ydet, men føler samtidig at landet er blevet kritiseret for deres indsats på trods af at de har haft deres egne økonomiske problemer at kæmpe med, så har italienerne alligevel åbnet armene og taget imod de mange mennesker i nød. Derfor har han meget svært ved at forstå den holdning som lande som netop Danmark lægger for dagen i forbindelse med denne uges massive flygtningestrømme.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*